Πώς μία μητέρα βοήθησε στην σύλληψη ενός παιδεραστή που στοχοποίησε την κόρη της στο Snapchat
Η οκτάχρονη κόρη της Σάρα, η Νίκι, έπαιζε ένα online παιχνίδι όταν άρχισε να λαμβάνει μηνύματα από κάποιον που ισχυριζόταν ότι ήταν έφηβος
Η οκτάχρονη τότε Νίκι, κόρη της Σάρα, έπαιζε το online παιχνίδι MovieStarPlanet όταν άρχισε να λαμβάνει μηνύματα από κάποιον που ισχυριζόταν ότι ήταν 17χρονος.
Μιλώντας στην παρουσιάστρια του Sky News, η Νίκι είπε:
«Ήταν απλά κάποιος που ξεκίνησε μια κανονική συζήτηση λέγοντας ‘γεια, τι κάνεις;’. Και μετά άρχισε να γίνεται όλο και πιο περίεργο… έλεγε ότι μερικές φορές ήμουν πολύ σέξι. Και καθώς ήμουν οκτώ χρονών, δεν καταλάβαινα πραγματικά αυτή τη λέξη… οπότε πήγα κατευθείαν στη μαμά μου, γιατί δεν μου φαινόταν φυσιολογικό».
Ο άνθρωπος που της έστελνε μηνύματα, ο οποίος αργότερα αποδείχθηκε ότι ήταν ένας άντρας στα τριάντα του, είχε επίσης ζητήσει επανειλημμένα από τη Νίκι να του μιλήσει στην εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Snapchat – παρά το γεγονός ότι το προφίλ της στο MovieStarPlanet ανέφερε σαφώς ότι ήταν οκτώ χρονών.
Θυμάται τη στιγμή που η κόρη της της έδειξε τα μηνύματα, η μητέρα της Νίκι, Σάρα, είπε:
«Διαγράψαμε τον λογαριασμό [στο παιχνίδι]. Της φτιάξαμε έναν καινούργιο λογαριασμό… και 12 ώρες αργότερα, πινγκ! Την βρήκε ξανά».
Το πλάνο της Σάρα
Η Σάρα αποφάσισε τότε να δημιουργήσει έναν λογαριασμό Snapchat στο όνομα της κόρης της και να προσθέσει το άτομο που την είχε προσεγγίσει στο παιχνίδι.
Αποφάσισε να μην συμπεριλάβει φωτογραφίες της κόρης της στον λογαριασμό.
Ωστόσο, η Σάρα συνέχισε: «Κατάλαβε αμέσως ποια ήταν και η συζήτηση συνεχίστηκε… οπότε τότε, αν θέλετε, έγινα η Νίκι για περίπου πέντε ημέρες».
Η Σάρα λέει ότι ένα «σημαντικό προειδοποιητικό σημάδι» εμφανίστηκε όταν το άτομο άρχισε να στέλνει βίντεο και φωτογραφίες.
«Ήμουν πολύ καλά ενημερωμένη ότι δεν ήταν 16-17χρονος. Αυτό ήταν πριν δούμε μια πλήρη εικόνα του προσώπου του. Ευτυχώς, μας έστειλε και αυτή, κάτι που έκανε πολύ πιο εύκολο να τον αναγνωρίσουμε ως ενήλικα άνδρα».
Η Σάρα συνέχισε: «Γνωρίζοντας τι ήθελε από αυτήν, τι ήθελε να της κάνει. Ήταν πολύ σαφής στο να μου πει τι ήθελε να κάνει… αυτό με ενθάρρυνε να συνεχίσω, γνωρίζοντας ότι δεν μπορούσα να τον αφήσω να το κάνει αυτό σε οποιοδήποτε άλλο παιδί, ότι έπρεπε να βεβαιωθώ ότι θα τον σταματήσω».
Ο παιδεραστής, τον οποίο το Sky News επέλεξε να μην κατονομάσει, καταδικάστηκε τελικά σε οκτώ μήνες φυλάκιση τον Αύγουστο του 2023, τρία χρόνια μετά την αποστολή των μηνυμάτων.
Η Νίκι είπε ότι άρχισε να κλαίει όταν της είπαν ότι ο δράστης είχε φυλακιστεί.
Πρόσθεσε: «Ήταν μια ανακούφιση και φυσικά χαρά… ήταν απλά καταπληκτικό».
Η Νίκι είπε ότι συχνά ακούει μαθητές στο σχολείο της να μιλάνε για το πώς συνομιλούν με άτομα στο διαδίκτυο που δεν γνωρίζουν πραγματικά.
Είπε: «Σκέφτεσαι, δεν είναι λίγο ηλίθια ιδέα; Επειδή προφανώς δεν τον έχεις συναντήσει ποτέ… Αν ένας φίλος μου το έλεγε, θα του μιλούσα. Ξέρεις, [να του πεις] ότι μπορεί να είναι κάποιος εντελώς διαφορετικός από αυτό που λέει ότι είναι».
- Γυμναστική: Το μυστικό για να γίνει μέρος της καθημερινότητάς σας
- Αίθριος ο καιρός την Παρασκευή – Έως 20 βαθμούς η θερμοκρασία
- Ακίνητα: Πότε συμφέρει η αγορά παλαιάς ή νέας κατοικίας – Τα 10 σημεία ελέγχου
- Συνταξιοδότηση στο παρά πέντε
- ΕΝΦΙΑ: Τα δύο «κλειδιά» για φορο-εκπτώσεις
- Το beef του Ράσελ Κρόου με το Gladiator II συνεχίζεται – «Δεν εκτίμησαν την πρώτη ταινία»
- Θέλει τρόπο: Το μυστικό των επιτυχημένων ανθρώπων για να «πιάνουν» τους στόχους τους
- Capital Economics: Οι πέντε κίνδυνοι για την οικονομία το 2026 – Η πραγματική δύναμη ανατροπής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442