Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Θοδωρής Βλάχος, έκανε λόγο για το «τέλειο παιχνίδι» μετά την μεγάλη πρόκριση της Ελλάδας επί της Ιταλίας, προσθέτοντας πως στο τέλος θα κάνει το ταμείο της η Εθνική.
Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών πήρε τη μεγάλη νίκη με 17-11 απέναντι στην Ιταλία και μαζί την πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου της Σιγκαπούρης.
Μετά το τέλος του αγώνα, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Θοδωρής Βλάχος, δήλωσε ότι η ομάδα έκανε το τέλειο παιχνίδι και αυτό ακριβώς θέλει να κάνει και στον ημιτελικό.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Θοδωρής Βλάχος στην ΕΡΤ:
«Ήταν ένα τέλειο παιχνίδι. Τους το ζήτησα και το κάνανε. Από την αρχή έως το τέλος κυριαρχήσαμε. Ίσως να είναι το καλύτερο μας παιχνίδι με βάση και την κρισιμότητα του αγώνα, το πιο αποδοτικό όσο θυμάμαι εγώ. Πετύχαμε 17 γκολ, ενώ μιλούσαμε για πρόβλημα στην επίθεση. Μακάρι να ξανακάνουμε τέτοιο ματς, πρέπει να το πιστωθούν τα παιδιά. Ήταν αφοσιωμένοι, ψύχραιμοι, από την αρχή με πάθος και συγκεντρωμένοι στην πρόκριση.
Κακά τα ψέματα, αυτό το ματς ήταν το πιο σημαντικό του τουρνουά. Ήμασταν έτοιμοι σωματικά και πνευματικά, απέναντι σε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο πετύχαμε μία μεγάλη νίκη. Δεν ξέρω αν έχει ξανα χάσει η Ιταλία με τέτοιο σκορ σε προημιτελικό. Συνεχίζουμε ήδη σκεφτόμαστε τον ημιτελικό.
Δεν νομίζω ότι μας χρωστάει κάτι η Iστορία. Ότι αξίζεις το παίρνεις και σήμερα αξίζαμε να κερδίσουμε την Ιταλία ανεξαρτήτου σκορ. Νομίζω ήμασταν πολύ καλύτεροι σήμερα. Άλλες φορές δεν το αξίζουμε και δεν κερδίζουμε. Σε ένα Παγκόσμιο αυτή είναι η «άγρια» ομορφιά. Ξεκινάς με δύο νωθρά ματς και ήττες αλλά τη στιγμή που πρέπει κάνεις τη μεγάλη νίκη. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο και δεν ήρθε ακόμα. Θα κάνουμε άλλες δύο νίκες.
Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να συγκεντρωθώ. Είναι ώρα ξεκούρασης και ανάλυσης του επόμενου αντιπάλου. Να προσπαθήσουμε να δούμε πως διαχειριστήκαμε την πίεση και τη διάρκεια του παιχνιδιού, την άμυνα και τη συγκέντρωση μας. Έχει σημασία πως παίζουμε και εμείς όχι μόνο ο αντίπαλος. Ας επικεντρωθούμε στην δικιά μας ομάδα. Και στο τέλος θα δούμε αν αξίζουμε και τι αξίζουμε.
Δεν θέλω να κάνω κάποιο προγνωστικό. Σίγουρα η Ισπανία φαντάζει πιο δύσκολη αντίπαλος, αλλά σε έναν ημιτελικό δεν υπάρχει εύκολος και δύσκολος αντίπαλος. Υπάρχει ο καλός και κακός εαυτός μας. Σήμερα βγάλαμε τον πολύ καλό μας εαυτό, αυτόν θα βγάλουμε και στον ημιτελικό».
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε εξαιρετική επιθετική πολυφωνία απέναντι σε μια Μπαρτσελόνα που δεν είχε λύσεις κι έτσι επικράτησε εύκολα στο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής της Euroleague με 80-61.
Τζα Μοράντ και Ζακ Λαβίν είναι μερικά από τα ονόματα που «ακούγονται» για τους Μπακς προκειμένου να πείσουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να παραμείνει στο Μιλγουόκι.
Έγινε γνωστή η ημερομηνία άφιξης του Σαντίνο Αντίνο στην Αθήνα για τον Παναθηναϊκό, με τον 20χρονο αριστερό εξτρέμ να αναμένεται το μεσημέρι της Κυριακής (18/01).