Ένα μικρό θαύμα στις υιοθεσίες αδέσποτων ζώων συντροφιάς
Η φροντίδα των αδέσποτων ζώων αποτελεί δείγμα σεβασμού και παρά τις δυσκολίες του εγχειρήματος, ένας μικρός περιφερειακός δήμος της χώρας μαζί με ευαισθητοποιημένους φορείς και πολίτες τα κατάφερε.
Ο Δήμος Παγγαίου πέτυχε ένα μικρό θαύμα αναφορικά με τις υιοθεσίες αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ειδικής γραμματείας για την προστασία των ζώων συντροφιάς, ούτε λίγο ούτε πολύ, κατόρθωσε να ολοκληρώσει 315 υιοθεσίες, αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
Η ειδική γραμματεία που αξιολογεί τους δήμους για το έργο τους στην φροντίδα των ζώων συντροφιάς, επιτελεί το έργο της στο πεδίο, επισκεπτόμενη τους δήμους της χώρας. Οι δήμοι από την πλευρά τους επιχειρούν τις περισσότερες φορές το αδύνατο. Δήμοι της περιφέρειας αλλά και της Αττικής χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, με σημεία δυσπρόσιτα σε ορεινούς όγκους, ελάχιστο προσωπικό αλλά και λιγότερους πόρους από όσους ίσως χρειάζονται, προσπαθούν καθημερινά να εντοπίσουν τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και ως οφείλουν να τα φροντίσουν όσο καλύτερα μπορούν και δικαιούνται.
315 υιοθεσίες
Πρόσφατα η ειδική γραμματεία που κάνει καλή δουλειά, βρέθηκε στο Δήμο Παγγαίου, ανακοινώνοντας το μικρό θαύμα του Δήμου: «Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι ένας μικρός περιφερειακός δήμος, όπως ο Δήμος Παγγαίου έχει καταφέρει μέσω συνεργασιών να ολοκληρώσει 315 υιοθεσίες». Τα καλά λόγια όμως της γραμματείας δεν περιορίστηκαν εκεί:«Ο Δήμος Παγγαίου έχει ήδη προχωρήσει ουσιαστικά, όμως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός. Υπάρχει η θέληση και η δυναμική να συνεχιστεί η προσπάθεια με σταθερότητα και στόχο τη συνεχή βελτίωση» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά για να προσθέσει μεταξύ άλλων: «Η συνέργεια με τη φιλοζωική κοινότητα και τους εθελοντές είναι ζωτικής σημασίας. Προτεραιότητα μας είναι η ενίσχυση αυτής της σχέσης μέσα από ουσιαστικές, κοινές δράσεις».
Η φροντίδα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς είναι καθήκον και ευθύνη.
- Φως στο Τούνελ: Στα άδυτα τριών σκοτεινών υποθέσεων
- Ερέβους επίκληση: για τη νέα ποιητική συλλογή του Διονυσίου Καλιντέρη
- Ιταλία: Φυγάς παρίστανε το άγαλμα σε χριστουγεννιάτικη φάτνη – Τον εντόπισε ο δήμαρχος
- Στις 16 Δεκεμβρίου η παρουσίαση της «Ιθάκης» στην Πάτρα με ομιλία Τσίπρα
- Η οργή των «γαλάζιων» βουλευτών επισφραγίζει μια παρατεταμένη εσωκομματική κρίση – «Μάλωμα» από Μαξίμου στους αντιδρώντες
- ΚΚΕ για εκλογή Πιερρακάκη στο Eurogroup: Ενορχηστρώνει και συντονίζει την άγρια αντιλαϊκή επίθεση
- Ηράκλειο: Σύλληψη 45χρονου για εμπορία ανθρώπων, βιασμό και απόπειρα ανθρωποκτονίας
- Η Τζένιφερ Λόρενς και ο Τζος Χάτσερσον επιστρέφουν στο Hunger Games για να σώσουν το franchise
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442