Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Χαρτογράφηση της ενεργειακής φτώχειας επιχειρείται στο δήμο Δράμας

Χαρτογράφηση της ενεργειακής φτώχειας επιχειρείται στο δήμο Δράμας

Ο Δήμος Δράμας συμμετέχει σε πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ενεργειακής φτώχειας.

Ο Δήμος Δράμας συμμετέχει σε πρόγραμμα για τη λήψη τεχνικής βοήθειας προκειμένου να γίνει καταγραφή και αντιμετώπιση του φαινομένου της ενεργειακής φτώχειας και να αναπτυχθούν δράσεις κατά του φαινομένου με την υποστήριξη εμπειρογνωμόνων.

Ο Δήμος Δράμας επιλέχθηκε όπως και οι Δήμοι Παγγαίου, Νέστου και Καβάλας, συνολικά 51 Δήμοι σε ολόκληρη την Ευρώπη, κατόπιν αίτησης τους στην δεύτερη πρόσκληση του Συμβουλευτικού Κόμβου για την Ενεργειακή Φτώχεια.

Η συνεργασία με το Energy Poverty Advisory Hub, την κορυφαία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελεί σημαντική ευκαιρία για τους Δήμους να αντιμετωπίσουν την ενεργειακή φτώχεια με εξειδικευμένη υποστήριξη.

Σχέδιο διάγνωσης της ενεργειακής φτώχειας

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Δράμας ξεκίνησε ήδη τη συνεργασία με Συμβουλευτικό Κόμβο για την Ενεργειακή Φτώχεια και κατάρτισαν ένα σχέδιο το οποίο περιγράφει τις δραστηριότητες για τη διάγνωση της ενεργειακής φτώχειας στον Δήμο.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία θα πραγματοποιηθεί με συνεργασία των υπηρεσιών και φορέων του Δήμου, μέσω ερωτηματολογίου, θα επιτρέψουν την αποτελεσματικότερη εφαρμογή δράσεων στις ομάδες που πλήττονται περισσότερο από το φαινόμενο.

Ο Δήμαρχος Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος, δήλωσε : «Η επιλογή του Δήμου Δράμας και η προοπτική να λάβουμε εξατομικευμένη τεχνική βοήθεια αποδεικνύουν τη σοβαρότητα των προσπαθειών μας να αναπτύξουμε και να υλοποιήσουμε αποτελεσματικά μέτρα κατά της ενεργειακής φτώχειας. Η συνεργασία αυτή ανοίγει τον δρόμο για σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση της δίκαιης και βιώσιμης ενεργειακής μετάβασης.»

inSports

Μεντιλίμπαρ: «Ήμασταν τυχεροί, από τους 28 παίκτες στον Ολυμπιακό οι 20 καταλάβαιναν ισπανικά»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ σε συνέντευξή του σε ισπανικό Μέσο, τόνισε ένα ενδιαφέρον στοιχείο που τον βοήθησε να πετύχει με τον Ολυμπιακό την κατάκτηση του Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024