Τραμπ: Όλοι πρέπει να εκκενώσουν αμέσως την Τεχεράνη – Επιστρέφει εσπευσμένα στις ΗΠΑ
Ο Ντόναλντ Τραμπ «εξαιτίας αυτού που γίνεται στη Μέση Ανατολή», αναχώρησε εσπευσμένα από τη Σύνοδο των G7 για να επιστρέψει στις ΗΠΑ «για να ασχοληθεί με πολλά σημαντικά ζητήματα»
Κρίσιμες οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, όπου συνεχίζεται για πέμπτη μέρα η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, την οποία πυροδότησε η ισραηλινή επίθεση σε ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.
Ο Ντόναλντ Τραμπ, έφυγε μία μέρα νωρίτερα από το προγραμματισμένο, από τη Σύνοδο G7 στον Καναδά για να επιστρέψει εσπευσμένα στην Ουάσινγκτον, «εξαιτίας αυτού που γίνεται στη Μέση Ανατολή, όπως ανέφερε μέσω X η εκπρόσωπος Τύπου της προεδρίας των ΗΠΑ Κάρολαϊν Λέβιτ. Ο αμερικανός πρόεδρος, «επιστρέφει στην Ουάσιγκτον για να ασχοληθεί με πολλά σημαντικά ζητήματα», γνωστοποίησε.
President Trump had a great day at the G7, even signing a major trade deal with the United Kingdom and Prime Minister Keir Starmer. Much was accomplished, but because of what’s going on in the Middle East, President Trump will be leaving tonight after dinner with Heads of State.
— Karoline Leavitt (@PressSec) June 16, 2025
Τραμπ: Όλοι να εκκενώσουν αμέσως την Τεχεράνη
Εντείνοντας τους φόβους για πιθανή εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο Ισραήλ – Ιράν, ο ίδιος ο Τραμπ μέσω Truth Social, ανέφερε ότι «όλοι πρέπει να εκκενώσουν αμέσως την Τεχεράνη».
Συγκεκριμένα αναφέρει: « Το Ιράν έπρεπε να είχε υπογράψει τη «συμφωνία» που του είπα να υπογράψει. Τι κρίμα και σπατάλη ανθρώπινης ζωής. Απλά, το Ιράν ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΠΛΟ. Το είπα ξανά και ξανά! Όλοι πρέπει να εκκενώσουν αμέσως την Τεχεράνη!»
Λίγο νωρίτερα, ο αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωνε πως θα κλειστεί «συμφωνία» όσον αφορά την ένοπλη σύρραξη ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν, χωρίς να ξεκαθαρίσει τι εννοεί, ούτε αν θα αποτελεί αποτέλεσμα στρατιωτικού καταναγκασμού ή διαπραγματεύσεων.
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
- Αερομεταφορές: Η κούρσα για την επόμενη γενιά κινητήρων τζετ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442