Η απόλυτη δικαίωση για την Παρί Σεν Ζερμέν του σπουδαίου Λουίς Ενρίκε με την κατάκτηση με… κρότο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η άτυχη Ίντερ θα έχει να το θυμάται και να το λέει πως την έλαχε να βρεθεί στο ραντεβού της ιστορίας της Παριζιάνικης ομάδας. Μια υπερομάδα για την ακρίβεια με «υλικά» διαλεκτά και παίκτες που γουστάρουν να παίζουν με τη φανέλα της και να ακουν τον προπονητή τους.
Το γρήγορο ποδόσφαιρο, η ασφυκτική πίεση, το τρανζίσιον και ένα πλάνο που αν έχεις τα κατάλληλα υλικά «αιχμαλωτίζεις» τον αντίπαλο. Η Παρί Σεν Ζερμέν διαθέτει τους καλύτερους της νέας γενιάς και έναν προπονητή που έβαλε την «σφραγίδα» του έχοντας στο γήπεδο 11 «μαχητές», όχι αστέρια με τουπέ που κάνουν… χάρη στην ομάδα που βρίσκονται. 11 παίκτες που μαρκάρουν σε όλες τις γραμμές, που είναι έτοιμοι να πέσουν πάνω στην πρώτη πάσα στο built up, που τρέχουν ασταμάτητα και καλύπτουν χώρους, που ανεβαίνουν ψηλά και παίζουν άμεσα είτε απο τα άκρα είτε απο τον άξονα. Μια ομάδα που «πνίγει» τον αντίπαλο.
Όποιον αντίπαλο και αν έχει απέναντί της το πλάνο του Λουίς Ενρίκε ειναι το ίδιο. Το έκανε με την Λίβερπουλ όπου την «έπνιξε» αλλά έχασε κατά λάθος στο Παρίσι. Το έκανε και στο Άνφιλντ και δικαιώθηκε. Το έκανε χθες το βράδυ στο Μόναχο με τέλειο τρόπο κόντρα στην Ίντερ. Το απόλυτο ματς.
Στοιχεία σύγχρονου και αποτελεσματικού ποδοσφαίρου απο τον Λουίς Ενρίκε που τα ζούμε και στα μέρη μας. Μια σύγκριση, αναλογικά πάντα, στην φιλοσοφία του Μεντιλίμπαρ και αυτή του Λουίς Ενρίκε, στην εικόνα που έχει ο Ολυμπιακός του Βάσκου τεχνικού, στην στόχευση και το πλάνο μας οδηγεί σε αυτό το σύμπερασμα. Η Παρί προφανώς και έχει πολύ πιο ακριβά «εργαλεία» στο δυναμικό της, δεν ειναι εκεί η σύγκριση ανάμεσα σε μια ομάδα του δισεκατομμυρίου και τον Ολυμπιακό. Ο τρόπος όμως παιχνιδιού η φιλοσοφία του σπουδαίου Λουίς Ενρίκε που και ο ίδιος εξέλιξε το πλάνο του απ την Μπαρτσελόνα στην φετινή Παρί έχει πάρα πολλά κοινά στοιχεία με αυτόν του Μεντιλίμπαρ που 1,5 χρόνο εφάρμοσε με απόλυτη επιτυχία στον Ολυμπιακό.
Και αυτό θα εφαρμόσει και την επόμενη χρονιά στην πολύ πιο δύσκολη σεζόν με Τσάμπιονς Λιγκ.
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα
Έτσι διαμορφώνεται η βαθμολογία της Euroleague μετά τη νίκη της Χάποελ επί της Μακάμπι. Τι περιμένουν την 38η και τελευταία αγωνιστική Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Από 6οι έως 9οι οι πράσινοι.
Παρά την ήττα της με 38-16 από την Αυστρία στο Λιντς η Εθνική ομάδα Χάντμπολ των Γυναικών κατάφερε να προκριθεί στο Euro 2026, κάτι που πετυχαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Η Βιγιαρεάλ έφυγε με σπουδαίο «διπλό» από την έδρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο, επικρατώντας 2-1 για την 31η αγωνιστική της La Liga και κάνοντας καθοριστικό βήμα για την παραμονή στην πρώτη τετράδα.
Ο ισολογισμός της γαλλικής ομάδας αποκάλυψε το ιλιγγιώδες χρέος των 250 εκατ. ευρώ στο μεταγραφικό παζάρι, την ώρα που παραμένει το ανοιχτό «μέτωπο» με τον Ολυμπιακό για την... οψιόν του Γιάρεμτσουκ.