Ο προπονητής της Παρί, Λουίς Ενρίκε αποθέωσε την Βίλα, κάνοντας λόγο για μια από τις πιο οργανωμένες ομάδες που αντιμετώπισε η πρωταθλήτρια Ευρώπης. Την ίδια ομάδα που «σάρωσε» ο Ολυμπιακός στα ημιτελικά του περσινού Conference League
Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πριν από την έναρξη του χθεσινού τελικού του Champions League πως η «μάχη» της Παρί με την Ίντερ, θα μετατρέπονταν (και μάλιστα από πολύ νωρίς) σε… περίπατο.
Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο, για να βρίσκουν πεδίο εφαρμογής τα… απίθανα σενάρια στις τέσσερις γραμμές ενός γηπέδου και οι Παριζιάνοι διέλυσαν τους «νερατζούρι», κατακτώντας το βαρύτιμο τρόπαιο.
Το εντυπωσιακό 5-0 με το οποίο επικράτησε η γαλλική ομάδα, ήταν το επιστέγασμα μιας θριαμβευτικής πορείας καθώς για να φτάσει στον τελικό η ομάδα του Παρισιού, χρειάστηκε να κοντραριστεί με τρεις μεγάλες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ.
Και κατάφερε να αποκλείσει και τις τρεις (Λίβερπουλ, Άστον Βίλα και Άρσεναλ) κι έχει ιδιαίτερη σημασία να σταθεί κάποιος στις δηλώσεις που έκανε ο Ισπανός προπονητής, λίγη ώρα μετά την θριαμβευτική κατάκτηση του Champions League από την Παρί.
Ο τεχνικός της γαλλικής ομάδας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα παιχνίδια με την Άστον Βίλα και την Λίβερπουλ, λέγοντας πως η Παρί συνάντησε πολλές δυσκολίες και στις δύο αυτές «μάχες».
Τι είπε λοιπόν για την Άστον Βίλα και την ρεβάνς με τους «χωριάτες» ο Λουίς Ενρίκε; «Η Βίλα μας προκάλεσε πολλά θέματα και ήταν μια από τις πιο οργανωμένες ομάδες που έχουμε αντιμετωπίσει».
Η τοποθέτηση του Ισπανού προπονητή της νέας πρωταθλήτριας Ευρώπης, είναι αποκαλυπτική για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η γαλλική ομάδα στα ματς με την Βίλα και ειδικότερα στην ρεβάνς στο Μπέρμιγχαμ.
Η Παρί τα βρήκε πολύ σκούρα στο Βίλα Παρκ κι αν δεν ήταν ο Τζίτζι Ντοναρούμα, δεν θα είχε καταφέρει ν’ αποκλείσει τους «χωριάτες». Ο Ιταλός τερματοφύλακας ήταν αυτός που χάρισε, με τις εντυπωσιακές και δύσκολες αποκρούσεις του, το εισιτήριο για την ημιτελική φάση της διοργάνωσης.
Οι Γάλλοι είχαν επικρατήσει με 3-1 στο πρώτο παιχνίδι και προηγήθηκαν 2-0 στην Αγγλία, αλλά η Βίλα με αντεπίθεση διαρκείας πάλεψε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Η αγγλική ομάδα νίκησε με 3-2 έχοντας τεράστιες ευκαιρίες αλλά τελικά η πρόκριση πήγε στην Παρί.
Κι εδώ «μπαίνει στην κουβέντα» ο Ολυμπιακός, γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, στον πρώτο ημιτελικό του περσινού Conference League με την Άστον Βίλα να υποδέχεται τους πειραιώτες.
Ναι, η Άστον Βίλα, η ομάδα την οποία αποθέωσε ο Λουίς Ενρίκε.
Σε αυτή την δύσκολη έδρα λοιπόν, με αντίπαλο αυτή την τόσο καλή και οργανωμένη ομάδα, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να βάλουν τα θεμέλια πρόκρισης στον τελικό με την εντυπωσιακή νίκη που πέτυχαν στο Βίλα Παρκ (2-4).
Η δήλωση λοιπόν που έκανε ο Λουίς Ενρίκε για την Άστον Βίλα, φανερώνει και τον βαθμό δυσκολίας του επιτεύγματος των «ερυθρόλευκων» στις δύο περσινές αναμετρήσεις με την ομάδα του Μπέρμιγχαμ και ειδικά στο πρώτο παιχνίδι, επί αγγλικού εδάφους.
Στο γήπεδο που ο ίδιος ο Λουίς Ενρίκε παραδέχθηκε ότι η πρωταθλήτρια Ευρώπης πέρασε πολύ δύσκολο βράδυ, ο Ολυμπιακός πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας του.
Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι ο αγγλικός Τύπος ανέφερε σήμερα, πως ο προπονητής της Παρί είχε να πει πολλά καλά λόγια για την Λίβερπουλ και την Άστον Βίλα, αλλά δεν είπε το παραμικρό για την Άρσεναλ.
Και ο Ολυμπιακός έκανε την Ευρώπη να παραμιλάει στα δύο παιχνίδια κόντρα στην αγγλική ομάδα κι εν συνεχεία με την κατάκτηση του Conference. Kι όσο για τον προπονητή των «χωριατών» Ουνάι Έμερι; Ο Ισπανός «έβγαλε το καπέλο» στην ομάδα του Πειραιά κι αυτό λέει πολλά.
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα
Έτσι διαμορφώνεται η βαθμολογία της Euroleague μετά τη νίκη της Χάποελ επί της Μακάμπι. Τι περιμένουν την 38η και τελευταία αγωνιστική Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Από 6οι έως 9οι οι πράσινοι.
Παρά την ήττα της με 38-16 από την Αυστρία στο Λιντς η Εθνική ομάδα Χάντμπολ των Γυναικών κατάφερε να προκριθεί στο Euro 2026, κάτι που πετυχαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Η Βιγιαρεάλ έφυγε με σπουδαίο «διπλό» από την έδρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο, επικρατώντας 2-1 για την 31η αγωνιστική της La Liga και κάνοντας καθοριστικό βήμα για την παραμονή στην πρώτη τετράδα.
Ο ισολογισμός της γαλλικής ομάδας αποκάλυψε το ιλιγγιώδες χρέος των 250 εκατ. ευρώ στο μεταγραφικό παζάρι, την ώρα που παραμένει το ανοιχτό «μέτωπο» με τον Ολυμπιακό για την... οψιόν του Γιάρεμτσουκ.