Στο «κόκκινο» τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ – Προσπάθειες να μην χρεοκοπήσουν, σε 4,5 μήνες καταβλήθηκαν 5,5 μισθοί
«Με τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι σήμερα, τα κομματικά μέσα δεν είναι βιώσιμα», αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Σωκράτη Φάμελλο να δεσμεύεται για την καταβολή όλων των μισθών σε όλους
Συνάντηση με τις συνδικαλιστικές ενώσεις ΕΣΗΕΑ (Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών), ΕΤΕΡ (Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας), καθώς και τους εκπροσώπους των εργαζομένων σε «Αυγή» και «Κόκκινο», πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.
Στη συνάντηση παρουσίασε την πλήρη εικόνα της οικονομικής κατάστασης της «Αυγής» και του ραδιοφωνικού σταθμού «105,5 Στο Κόκκινο», στα οποία είναι μέτοχος ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τη χρηματοδότηση που κατέβαλε ο τελευταίος για τη λειτουργία τους, υπογραμμίζοντας την πρώτιστη προτεραιότητα για πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζόμενων.
«Σχέδιο αναδιοργάνωσης, ώστε να αποφευχθεί η χρεοκοπία»
Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, στη συνάντηση σημειώθηκαν τα εξής:
– Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν και στην Πολιτική Γραμματεία με την έναρξη του 2025, τα δύο κομματικά μέσα είχαν υψηλότατα χρέη, ελλειμματική λειτουργία και μηδαμινά έσοδα.
– Από τον Δεκέμβριο του 2024 μέχρι και τον Απρίλιο 2025, έχουν εκταμιευθεί από τα κομματικά ταμεία, από την κομματική επιχορήγηση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και από τις εισφορές των μελών, περίπου 1.200.000 ευρώ προς τα κομματικά μέσα.
– Στα διαχρονικά οικονομικά προβλήματα των μέσων έχει προστεθεί η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης μετά τις εκλογές του 2023, άρα και η μειωμένη δυνατότητα του βασικού μετόχου να εισφέρει τα ποσά που κατέβαλε στο παρελθόν.
– Στους 4,5 μήνες από την εκλογή προέδρου έχουν καταβληθεί στους εργαζόμενους 5,5 μισθοί και επιπλέον τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα.
– «Οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων των κομματικών μέσων είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους. Εκ των πραγμάτων όμως, αμφισβητούν τη λειτουργία και τον ενημερωτικό ρόλο των μέσων, καθώς διαρκή μας προσπάθεια ήταν και είναι τα μέσα να μείνουν ανοικτά. Αποφάσεις που υπήρξαν, όπως μέχρι και το εμπάργκο στο «Κόκκινο» για τα στελέχη του κόμματος, είναι πρωτοφανείς», όπως σημειώθηκε, «όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αλλά και για οποιοδήποτε κόμμα και οποιοδήποτε ραδιοφωνικό σταθμό».
– Η Πολιτική Γραμματεία εξέτασε τα εναλλακτικά σενάρια τον Ιανουάριο για τη σωτηρία των κομματικών μέσων, λαμβάνοντας και τη γνώμη και τις προτάσεις των εργαζομένων και πάνω σε αυτή την απόφαση προχωρά.
– Με τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι σήμερα, τα κομματικά μέσα δεν είναι βιώσιμα. Δέσμευση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ότι θα καταβληθούν όλοι οι μισθοί σε όλους τους εργαζόμενους και θα παρουσιαστεί ένα σχέδιο αναδιοργάνωσης των μέσων, ώστε να αποφευχθεί η χρεοκοπία.
- Τι συμβαίνει όταν ποντίκια εργαστηρίου απελευθερώνονται στο λιβάδι
- Οικονομία: Από τους Baby Boomers στην Gen Z – Πώς επενδύει τα χρήματά της η κάθε γενιά
- Capital-Executive Ship Management: Στρατηγική συνεργασία SPV Axis Maritime
- Τα επεισόδια μετά τη συναυλία του ΛΕΞ στη Θεσσαλονίκη παρουσιάστηκαν ως διαδηλώσεις στο Ιράν – Απίστευτη γκάφα στο δελτίο της ΕΡΤ
- Ρωσία: Ποινική έρευνα για τον θάνατο εννέα βρεφών σε νοσοκομείο της Σιβηρίας
- Ελεύθερος σκοπευτής εκτέλεσε πρώην πρόεδρο της Αζαξιό
- Αγρότες: Στο Μαξίμου η αντιπροσωπεία των «προθύμων» για τη συνάντηση με Μητσοτάκη – Συνεδριάζει αύριο για κλιμάκωση η Πανελλαδική Επιτροπή
- Καταδίκη από τον Δήμο Αγρινίου του βανδαλισμού στο τζάμι που περιστοιχίζει τους Κίονες της Μητρόπολης Αγρινίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442