Το κορεό των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού, πριν από την έναρξη του αγώνα με την Μπόντο Γκλιμτ, ανέφερε την λέξη πίστη.
Πίστη για την ανατροπή του 3-0 του πρώτου αγώνα και πίστη για πρόκριση στην προημιτελική φάση του Europa League.
Ο κόσμος του Ολυμπιακού είχε αυτή την πίστη αλλά αυτό που μετράει πολύ και στο φινάλε της βραδιάς γέμισε περηφάνια τους οπαδούς των πειραιωτών, είναι ότι την ίδια πίστη είχαν και οι παίκτες της ομάδας του λιμανιού.
Κι αυτό φάνηκε από την μεγαλειώδη προσπάθεια που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης, κόντρα στους Νορβηγούς.
Και λέμε μεγαλειώδη γιατί αυτός είναι ο χαρακτηρισμός που μπορεί να περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο έδωσε την «μάχη» η ομάδα του λιμανιού.
Ο Ολυμπιακός έδειξε αποφασισμένος να κάνει την μεγάλη ανατροπή και η αλήθεια είναι πως μπορούσε να το πετύχει.
Έβαλε δύο γκολ, είχε χαμένο πέναλτι και δημιούργησε πολλές μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλα τέρματα. Μια και μόνο ματιά στις τελικές προσπάθειες που έκαναν οι πειραιώτες είναι αρκετή για να φανερώσει την ανωτερότητα των «ερυθρόλευκων» σ’ όλο το ματς.
O Ολυμπιακός είχε 26 τελικές στο παιχνίδι κι αυτό τα λέει όλα.
Η Μπόντο απ’ την άλλη πλευρά σκόραρε στην μία από τις δύο προσπάθειες που είχε σε όλο το παιχνίδι και τελικά φάνηκε ότι η πρόκριση κρίθηκε από τις απαράδεκτες συνθήκες υπό τις οποίες διεξήχθη το πρώτο ματς στη Νορβηγία.
Και αναφερόμαστε φυσικά στον άθλιο αγωνιστικό χώρο στην έδρα της Μπόντο αλλά και την διαιτησία του Ουκρανού Μπαλάκιν, ο οποίος δεν είχε δώσει πεντακάθαρο πέναλτι στους πειραιώτες σε ανατροπή του Γιάρεμτσουκ.
Ακόμα κι έτσι όμως, ο Ολυμπιακός μπήκε σήμερα στο γήπεδο για να κάνει την μεγάλη ανατροπή για την πρόκριση, αλλά και για να κάνει ξανά περήφανο τον κόσμο του.
Το πρώτο δεν το πέτυχε καθώς αποκλείστηκε από την συνέχεια της διοργάνωσης, αλλά πέτυχε και πάλι το δεύτερο κι αυτό είναι κάτι που έχει μεγάλη σημασία. Φάνηκε άλλωστε από τον τρόπο με τον οποίο χειροκρότησαν στο φινάλε του παιχνιδιού οι οπαδοί των «ερυθρόλευκων» την ομάδα τους.
Ήταν ένα χειροκρότημα αναγνώρισης, ένα χειροκρότημα που το είχαν ανάγκη οι παίκτες του Ολυμπιακού ως επιβράβευση της μεγάλης προσπάθειας που έκαναν.
Ο Ολυμπιακός δεν θα συνεχίσει φέτος στην Ευρώπη, αλλά είναι πολύ κοντά στο να δώσει το παρών στην League Phase του Champions League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Γι’ αυτό ήταν πολύ σημαντικό να πάρει τουλάχιστον τη νίκη η ομάδα του Πειραιά στην σημερινή αναμέτρηση.
Τώρα οι «ερυθρόλευκοι» θα στρέψουν την προσοχή τους στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας, έχοντας φυσικά τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του νταμπλ.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Ο Ροντινέι έκανε δηλώσεις στο συνδρομητικό κανάλι για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο «Καραϊσκάκη» ενώ αναφέρθηκε και στη «μαύρη επέτειο» της τραγωδίας της Θύρας 7.
Ο Αστέρας χρειάζονταν περισσότερο τη νίκη και την πήρε με δυο γκολ του Μπαρτόλο, όμως τον «πάγωσε» ο Παναιτωλικός που νίκησε στη Λάρισα και τον έριξε στην 13η θέση.
LIVE: Κηφισιά – Ατρόμητος. Παρακολουθήστε live στις 20:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Κηφισιά – Ατρόμητος για την 20η αγωνιστική της Super League. Τηλεοπτικά από το COSMOTE SPORT 1 HD.
Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε δηλώσεις στο συνδρομητικό κανάλι ενόψει του Κυριακάτικου (8/2) ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, τη «μάχη» με τον Ράφα Μπενίτεθ, αλλά και για την τραγωδία της Θύρας 7.