Αναμένεται πρόσκληση για τη στήριξη μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στην Αττική
Στόχος είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων.
Το σχέδιο πρόσκλησης για τη στήριξη περίπου 1.800 μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων παρουσίασε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, στους επικεφαλής των μεγαλύτερων επιμελητηρίων του Λεκανοπεδίου. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Περιφέρειας και σηματοδότησε την έναρξη της διαβούλευσης με τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής.
Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα «ΠΕΠ Αττική 2021-2027», με συνολικό προϋπολογισμό που μπορεί να φτάσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Στόχος είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, μέσω επενδύσεων σε αναβάθμιση προϊόντων, υπηρεσιών και υποδομών, αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, καθώς και εφαρμογή πρακτικών εξοικονόμησης ενέργειας και κυκλικής οικονομίας.
Κατά τη συνάντηση, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι η επιχειρηματικότητα διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη και υπογράμμισε τη σημασία της στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» της τοπικής και εθνικής οικονομίας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι πρόεδροι των επιμελητηρίων Αθηνών και Πειραιώς, στελέχη της Περιφέρειας, καθώς και εκπρόσωποι της Ελληνικής Αναπτυξιακής Εταιρείας.
Ποιες επιχειρήσεις αφορά
Η πρόσκληση θα αφορά επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κλάδους όπως η αγροδιατροφική αλυσίδα, ο τουρισμός, οι κατασκευές, οι μεταφορές και οι ψηφιακές τεχνολογίες. Η δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 65 εκατ. ευρώ, με δυνατότητα επέκτασης στα 100 εκατ. ευρώ, και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και εθνικούς πόρους.
Η διαβούλευση θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι όροι της πρόσκλησης, ενώ σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της περιφέρειας Αττικής, σύντομα αναμένεται η δημοσίευσή της.
- Ευαγγελία Συριοπούλου: Η μητρότητα, η δουλειά κι ένας ρόλος που αλλάζει τις ισορροπίες
- Χωρίς Άλισον η Λίβερπουλ στους προημιτελικούς με την Παρί
- Η Tudor απογειώνεται με τους Flying Bulls
- Εντυπωσιακές εικόνες από την Τήνο: Η κακοκαιρία «μετέτρεψε» τη θάλασσα σε καφέ μέσα σε λίγα λεπτά
- ΔΥΠΑ: Μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη η προθεσμία για το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων
- Νέα σενάρια για Ολυμπιακό και Ρόντεν (vids)
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη Βουλή τα διαβιβασιστικά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τις νέες δικογραφίες
- Υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης και Συνεργασίας μεταξύ ΔΑΟΕ και JTI Hellas
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442