Νότια Κορέα: Μαχητικό της πολεμικής αεροπορίας έριξε κατά λάθος 8 βόμβες σε πόλη
Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε κατά τη διάρκεια κοινών ασκήσεων του στρατού της Νότιας Κορέας με τον στρατό των ΗΠΑ.
Μαχητικά αεροσκάφη στη Νότια Κορέα βομβάρδισαν κατά λάθος πόλη κατά τη διάρκεια άσκησης, τραυματίζοντας τουλάχιστον δεκαπέντε ανθρώπους, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού της Σεούλ.
Οκτώ βόμβες MK-82 «έπεσαν ανώμαλα» από δύο μαχητικά KF-16 και προσγειώθηκαν εκτός του καθορισμένου πεδίου βολής περίπου στις 10:07 π.μ. τοπική ώρα, πλήττοντας πολιτικές υποδομές στην πόλη Pocheon, βορειοανατολικά της Σεούλ, σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία της Νότιας Κορέας.
Δείτε το βίντεο:
?Breaking News ?A South Korean fighter jet accidentally dropped eight bombs on a civilian area during training Thursday, reportedly injuring seven people.
The MK-82 bombs “abnormally” released by the KF-16 fighter jet fell outside a firing range, causing unspecified civilian… pic.twitter.com/IxNDs9Rygm— aircraftmaintenancengineer (@airmainengineer) March 6, 2025
Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι τα αρχικά ευρήματα υποδεικνύουν πως το ατύχημα προκλήθηκε από λανθασμένη εισαγωγή συντεταγμένων βομβαρδισμού από τον πιλότο.
Μια εικόνα που δημοσίευσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης και φέρεται να καταγράφει τις συνέπειες των εκρήξεων δείχνει πυκνό καπνό να υψώνεται σε μια αγροτική περιοχή.
Δείτε εικόνες μετά τον βομβαρδισμό:

«Η σκηνή θυμίζει πεδίο μάχης»
Δεκαπέντε πολίτες τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά. Οι εκρήξεις κατέστρεψαν δύο κατοικίες, μέρος μιας εκκλησίας και ένα φορτηγό.
«Η σκηνή του περιστατικού είναι χαοτική, θυμίζει πεδίο μάχης», δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα ο δήμαρχος της Pocheon, Baek Young-hyun.
Τα αεροσκάφη συμμετείχαν σε κοινή άσκηση με τον στρατό της Νότιας Κορέας και τον στρατό των ΗΠΑ, στο πλαίσιο των ετήσιων κοινών στρατιωτικών γυμνασίων «Freedom Shield», ανέφερε η Πολεμική Αεροπορία της Νότιας Κορέας στο CNN.
Ανοιχτό το ενδεχόμενο μηχανικής βλάβης
Ο στρατός της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι όλες οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά θα ανασταλούν από την Πέμπτη μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για το περιστατικό. Έχει συγκροτηθεί ομάδα αντιμετώπισης ατυχημάτων για τη διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ η πολεμική αεροπορία δήλωσε ότι θα παράσχει αποζημίωση για τις ζημιές.
Αξιωματούχοι δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο μηχανικής βλάβης, δήλωσε αξιωματούχος της πολεμικής αεροπορίας στο CNN.
- Σισμανόγλειο: Στον εισαγγελέα ο 76χρονος που προκάλεσε τη φωτιά στο νοσοκομείο
- Τοξικότητα κυβερνητικής κοπής
- Diamond League: Τεντόγλου και Τζένγκο δοκιμάζονται στο Μονακό
- Σφυροκόπημα Ανδρουλάκη: Ακρίβεια παντού, οι πολίτες δεν χρειάζονται τη συμπόνοια σας αλλά λύσεις – Στο βήμα ο Μητσοτάκης
- Ελάτε να μου μιλήσετε, δεν δαγκώνω: Ο Μπιλ Γουόρντ των Black Sabbath μιλά για τις μέρες του σε αναπηρικό αμαξίδιο
- Θεσσαλονίκη: Πτήση προς Σαράγεβο επέστρεψε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» λόγω επιθετικού επιβάτη
- «Τον βάλαμε σε τζετ και κάναμε κύκλους για να μην μας δουν» – Πώς η Λίβερπουλ του Κλοπ πήγε να πάρει τον Εμπαπέ
- Hurriyet: Πουλήθηκαν οι S-400 σε άλλη χώρα του Κόλπου – Εντός της ημέρας οι ανακοινώσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)
























![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [05.07 – 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/POSTER-copy-28-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442