Η Ρωσία βομβάρδισε κατά λάθος χωριό της – Υπόσχεται να ξαναχτίσει τα σπίτια που καταστράφηκαν
Ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος βομβάρδισε κατά λάθος το ρωσικό χωριό Πετροπάβλοφκα στην νότια περιοχή του Βορόνεζ
Ρώσος περιφερειακός κυβερνήτης δήλωσε σήμερα (3/1) ότι έδωσε εντολή να ανοικοδομηθούν εννέα σπίτια σ’ ένα χωριό που βομβαρδίσθηκε κατά λάθος από ρωσικό πολεμικό αεροπλάνο της Ρωσίας.
«Αφύσικη εκκένωση πυρομαχικών αεροσκάφους»
Το περιστατικό συνέβη χθες, όταν το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA μετέδωσε επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας ότι ανέφερε μια «αφύσικη εκκένωση πυρομαχικών αεροσκάφους» πάνω από το χωριό Πετροπάβλοφκα στην νότια περιοχή του Βορόνεζ.
Ο κυβερνήτης Αλεξάντερ Γκούσεφ δήλωσε ότι εννέα σπίτια θα ανοικοδομηθούν το συντομότερο δυνατόν και ότι επίσης προκλήθηκαν ζημιές σ’ ένα μικρό τοπικό σχολείο, ένα κέντρο τεχνών και ένα διοικητικό κτίριο.
Τέσσερις τραυματίες
Κανείς δεν σκοτώθηκε, αλλά τέσσερα άτομα υπέστησαν μικροτραυματισμούς ενώ στους κατοίκους παρασχέθηκε ψυχολογική υποστήριξη, δήλωσε ο Γκούσεφ.
Πέντε αυτοκίνητα κι ένα τρακτέρ επίσης υπέστησαν ζημιές, οι ιδιοκτήτες των οποίων θα αποζημιωθούν.
«Κανένας από τους κατοίκους δεν θα μείνει αβοήθητος, θα στηρίξουμε τον καθένα με κάθε δυνατό τρόπο», δήλωσε ο Γκούσεφ.
Οι αρχές δεν ανέφεραν τι προκάλεσε το περιστατικό. Ενώ οι ζημιές ήταν περιορισμένες, δημιουργήθηκε ανησυχία στον ρωσικό στρατό που καθώς σημειώθηκε σε μια περίοδο υψηλού συναγερμού στις νότιες περιοχές κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος βομβάρδισε κατά λάθος ρωσικό χωριό
Κατά την περίοδο της Πρωτοχρονιάς, η Ρωσία πραγματοποίησε μερικές από τις πιο σφοδρές επιδρομές με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία από τότε που εισέβαλλε τον Φεβρουάριο του 2022.
Το Σάββατο, στην φονικότερη επίθεση της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια του πολέμου σκοτώθηκαν 25 άνθρωποι στην πόλη Μπέλγκοροντ, κοντά στα σύνορα, σύμφωνα με αξιωματούχους.
- Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέα αίτηση ανάσυρσης της δικογραφίας κατέθεσε ο Κεσσές στον Άρειο Πάγο
- Ιράν: Νομοσχέδιο για την «ασφάλεια και την ανάπτυξη του Ορμούζ» κατατέθηκε στο κοινοβούλιο
- Markos by Night: Έρχεται το Σάββατο με την κωμωδία «10 Χρόνια Γάμου»
- ΣΥΡΙΖΑ για Ντίλιαν: Ένα ακόμα τεκμήριο ενοχής της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη στη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών
- Βουλή: Άρση ασυλίας Κωνσταντοπούλου- Σαλμά εισηγείται η επιτροπή δεοντολογίας
- «Πολιτιστική και πολιτική» η επιστροφή της Μαρία Γκρατσία Κιούρι στη Ρώμη για τον οίκο Fendi
- Ο Μαραντόνα, η Αγγλία και οι… μύθοι: Η ιστορία πίσω από τη «μπλε» φανέλα της Αργεντινής το ’86 που… επιστρέφει (vids, pics)
- Πειραιάς: Από αναθυμιάσεις ο θάνατος του νεαρού ζευγαριού που βρέθηκε σε αυτοκίνητο μέσα σε γκαράζ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)










![ΗΠΑ: Πέταξε μολότοφ σε άνδρα με αναπηρικό αμαξίδιο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-214-315x220.jpg)

















![Το Ιράν απέτυχε στο Μνημόνιο Κατανόησης λέει ο Τραμπ – Θα τους χτυπήσουμε σκληρά σήμερα και αύριο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/2026-07-09T052104Z_1675988392_RC2Z9MAZW6JT_RTRMADP_5_USA-TRUMP-1-315x220.jpg)












































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442