Η δικαστική διαμάχη μεταξύ της Παρί Σεν Ζερμέν και του πρώην αστέρα της Κιλιάν Εμπαπέ «εμπλουτίστηκε» με άλλο ένα κεφάλαιο. Το βασικό θέμα της διαμάχης, όπως είναι γνωστό, είναι τα 55 εκατ. ευρώ που ζητά από τον γαλλικό σύλλογο ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης.
Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα L’Equipe, η Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FFF) δεν έχει στείλει ακόμη κανένα έγγραφο στην UEFA, η οποία ως συνήθως περιμένει την οριστική απόφαση από τις εθνικές αρχές πριν παρέμβει στην υπόθεση.
Αυτή η διόλου ευκαταφρόνητη λεπτομέρεια ήρθε στο φως μετά τη ρητή ερώτηση που έθεσε η δικηγόρος του Εμπαπέ, Ντελφίν Βερχάιντεν, στην FFF.
Πώς εμπλέκεται η UEFA στην υπόθεση Εμπαπέ – Παρί Σεν Ζερμέν
Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία λειτουργεί ως ενδιάμεσος σε αυτές τις καταστάσεις με την UEFA, η οποία στη συνέχεια καλείται να εκδώσει τις διάφορες άδειες σε ευρωπαϊκούς συλλόγους για να συμμετάσχουν στις διοργανώσεις της.
Η αποστολή της τεκμηρίωσης σχετικά με την υπόθεση Εμπαπέ, σύμφωνα με όσα ανέφερε η FFF, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί γιατί η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θεωρεί ότι η διαφορά δεν έχει λήξει.
Ο λόγος; Προσφυγή της Παρί Σεν Ζερμέν στο δικαστήριο του Παρισιού κατά των αποφάσεων που έλαβε η γαλλική επαγγελματική λίγκα (LFP), η οποία και στις δύο περιπτώσεις έκρινε υπέρ του Γάλλου ποδοσφαιριστή.
Έτσι λοιπόν, μέχρι να σταλεί η πλήρης τεκμηρίωση σχετικά με το θέμα, η UEFA δεν θα μπορεί να εκφράσει τη γνώμη της για την υπόθεση και ενδεχομένως να επιβάλει κυρώσεις στον σύλλογο.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν, με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» να εκφράζει τη σιγουριά του πως αν η ομάδα του έχει πίστη στις δυνατότητές της, τότε μπορεί να προκριθεί στα νοκ άουτ του Champions League.
Ο Κωνσταντής Τζολάκης πρωταγωνίστησε στο 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν και μετά το ματς δήλωσε πως έκανε… απλώς τη δουλειά του! - Τι δήλωσε ο Παναγιώτης Ρέτσος για το σπουδαίο αποτέλεσμα.
Η Ρεάλ ήταν καταιγιστική απέναντί στη Μονακό (6-1), όμως το σημαντικότερο σημαντικό είναι ότι επέτρεψε στον Ολυμπιακό να την πλησιάσει στον πόντο, καθώς οι Πειραιώτες έχουν πλέον 8 βαθμούς, έναντι 9 των Μονεγάσκων.