Συρία: Ανοίγει ξανά η Τουρκία την πρεσβεία της στη Δαμασκό που είχε κλείσει από το 2012
Το προσωπικό της τουρκικής πρεσβείας στη Δαμασκό «βρίσκεται καθ’ οδόν» και η αντιπροσωπεία «θ’ αρχίσει να λειτουργεί αύριο», σύμφωνα με τον Χακάν Φιντάν.
Η Τουρκία θ’ ανοίξει ξανά την πρεσβεία της στη Συρία εντός της ημέρας, μετέδωσε χθες Παρασκευή το τουρκικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, επικαλούμενο τον υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters/Ibraheem Abu Mustafa, επάνω, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας).
Αναλυτές επισημαίνουν πως παρά την επιρροή της η Αγκυρα δεν έχει «έλεγχο» της νέας εξουσίας
Το προσωπικό της πρεσβείας στη Δαμασκό «βρίσκεται καθ’ οδόν» και η αντιπροσωπεία «θ’ αρχίσει να λειτουργεί αύριο», είπε ο κ. Φιντάν στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, σημείωσε το πρακτορείο.
Η τουρκική πρεσβεία είχε κλείσει το 2012, ενώ πλέον μαινόταν εμφύλιος πόλεμος στη Συρία.
Την Κυριακή, συμμαχία ανταρτών με αιχμή του δόρατος τη Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ (ΧΤΣ), τον πρώην συριακό βραχίονα της Αλ Κάιντα, ανέτρεψε το αυταρχικό καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, στην εξουσία για 24 χρόνια.
«Ελπίζει» σε ειρηνική μετάβαση
Πλέον η Τουρκία, που υποστήριξε κατά τη διάρκεια του πολέμου οργανώσεις ανταρτών, θεωρείται ο ξένος παράγοντας με πιθανόν τη μεγαλύτερη επιρροή.
Ωστόσο αναλυτές επισημαίνουν πως παρά την επιρροή της η Αγκυρα δεν έχει «έλεγχο» της νέας εξουσίας.
Πηγή του Γερμανικού Πρακτορείου στην τουρκική πρωτεύουσα επιβεβαίωσε πως η κυβέρνηση της Τουρκίας δεν έχει κανέναν έλεγχο στις αποφάσεις της ΧΤΣ, πάντως «ελπίζει» πως η πολιτική μετάβαση θα είναι «ειρηνική».
Πηγή: ΑΠΕ
- Αλκοτέστ στο κέντρο της Αθήνας – Εντοπίστηκε γυναίκα με ηλεκτρικό πατίνι υπό την επήρεια αλκοόλ
- Τουρκία: Επτά αστυνομικοί τραυματίες σε μάχη με τζιχαντιστές του ΙΚ
- Η επιστήμη μίλησε: Η κοτόσουπα είναι το old time classic «φάρμακο»
- Καιρός: Τοπικές βροχές τη Δευτέρα – Έρχονται καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την παραμονή Πρωτοχρονιάς
- Με τη μεγάλη εξουσία έρχεται η μεγάλη ανασφάλεια – Γιατί τα ισχυρότερα κράτη φοβούνται περισσότερο;
- Horses: 50 χρόνια μετά την κυκλοφορία του το άλμπουμ της Πάτι Σμιθ ακούγεται ακόμα «επικίνδυνα ζωντανό»
- Ερωτικά σε κρίση; Οι δύο συνήθειες που μπαίνουν εμπόδιο στις σχέσεις
- Λίντια Φέρτσάιλντ: Όταν το DNA λέει ψέματα – Η σπάνια περίπτωση χιμαιρισμού που μπέρδεψε τη Δικαιοσύνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)
































![Δύο ελικόπτερα φέρεται να συγκρούστηκαν πάνω από το Νιου Τζέρσεϊ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/helicopter-crash-new-jersey-315x220.jpg)
































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442