Κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο και σε διάφορες ιστοσελίδες η «πρώτη» φωτογραφία του έκπτωτου ηγέτη της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ στη Μόσχα (φωτογραφία, επάνω, και στο Χ, κάτω), με τη μικρή διαφορά ότι είναι ψεύτικη…
Η «πρώτη» φωτογραφία Ασαντ στη Μόσχα προέρχεται από επίσκεψή του σε νοσοκομείο του Χαλεπίου
Η εικόνα έχει ληφθεί από μια ανάρτηση στο Χ στην αραβική γλώσσα, η οποία αναφέρει: «Επείγον: Μια πρώτη φωτογραφία του Μπασάρ αλ Ασαντ και της οικογένειάς του τη στιγμή που έφτασαν στη ρωσική πρωτεύουσα, #Μόσχα #Μπασάρ #Συρία».
Μόνο που η εικόνα έχει ληφθεί από βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε πριν ένα χρόνο στο YouTube (11 Φεβρουαρίου 2023) και δείχνει πλάνα από την επίσκεψη του Μπασάρ αλ Ασαντ σε νοσοκομείο του Χαλεπίου.
Στο κείμενο, μάλιστα, που συνοδεύει το βίντεο, το οποίο ανάρτησε η Φωνή της Αμερικής αναφέρεται:
«Η πρώτη δημόσια εμφάνιση»…
«Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Ασαντ έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στην κατεστραμμένη από τον σεισμό περιοχή του Χαλεπίου την Παρασκευή και επισκέφθηκε τραυματίες ασθενείς σε τοπικό νοσοκομείο, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.
»Τέσσερις ημέρες μετά τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, ο Ασαντ και η σύζυγός του, Ασμά, εθεάθησαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Χαλεπίου να παρηγορούν τα θύματα».
Με χιούμορ, ένταση και συνεχείς ανατροπές, η παράσταση «Push Up» βυθίζεται στα άδυτα μιας πολυεθνικής, όπου η προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.
Το έργο «Κολυμπώντας στον αέρα» -που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα- είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, και θα παρουσιαστεί από τις 12 Μαρτίου στο Θέατρο 104.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας