Ένας Ιταλός που επέστρεψε από το Κονγκό στην Τοσκάνη παρουσίασε συμπτώματα της «μυστηριώδους ασθένειας»
Ο ασθενής εισήχθη για εννέα ημέρες στο νοσοκομείο και πήρε εξιτήριο στις 3 Δεκεμβρίου.
Ένας Ιταλός ο οποίος επέστρεψε από το Κονγκό στην πόλη Λούκα της Τοσκάνης παρουσίασε συμπτώματα αναιμίας και υψηλού πυρετού.
Πρόκειται για συμπτώματα τα οποία θεωρούνται χαρακτηριστικά της «μυστηριώδους ασθένειας» που έχει καταγραφεί τις τελευταίες εβδομάδες στη συγκεκριμένη αφρικανική χώρα.
Πήρε εξιτήριο
Ο ασθενής εισήχθη για εννέα ημέρες στο νοσοκομείο και πήρε εξιτήριο στις 3 Δεκεμβρίου.
Όπως έγινε γνωστό, η κατάσταση της υγείας του έχει πλήρως αποκατασταθεί και δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης συγγενών ή άλλων ανθρώπων που μπορεί να συναναστραφεί.
Κλινικά δείγματα του ασθενή έχουν σταλεί στο Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της Ρώμης για να διαπιστωθεί για ποια νόσο πρόκειται και αν, όντως, συνδέεται άμεσα με την ασθένεια που έχει προκαλέσει δεκάδες θανάτους στην περιοχή Πάντσι του Κονγκό.
- Τα τελευταία δρομολόγια σε Μετρό και Τραμ παραμονή Πρωτοχρονιάς
- Buzzer beater από τον Έντζκομπ και… τέζα οι Γκρίζλις (136-139) – Μεγάλη νίκη για τους Σέλτικς (119-129, vids)
- Eurostar: Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους επιβάτες – Ακυρώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων
- Τουριστικές επενδύσεις: Οι Κυκλάδες λένε «όχι» στα «φαραωνικά» σχέδια
- Νέο περιστατικό βανδαλισμού στο Δήμο Μαραθώνα
- «O Τετέ προτάθηκε στην Μπενφίκα»
- Ο Σκοτ Φίσερ ήταν ένας βετεράνος ορειβάτης, γνωστός ως «Μίστερ Διάσωση», μέχρι που βρήκε τραγικό θάνατο στο Έβερεστ
- Αγρότες: Αλλάζουν χρόνο στα μπλόκα με ανοιχτούς δρόμους – «Δεν κάνουμε πίσω» λένε στην κυβέρνηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 31.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/simon-y7ggpeuM1Qw-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442