Ένας Ιταλός που επέστρεψε από το Κονγκό στην Τοσκάνη παρουσίασε συμπτώματα της «μυστηριώδους ασθένειας»
Ο ασθενής εισήχθη για εννέα ημέρες στο νοσοκομείο και πήρε εξιτήριο στις 3 Δεκεμβρίου.
Ένας Ιταλός ο οποίος επέστρεψε από το Κονγκό στην πόλη Λούκα της Τοσκάνης παρουσίασε συμπτώματα αναιμίας και υψηλού πυρετού.
Πρόκειται για συμπτώματα τα οποία θεωρούνται χαρακτηριστικά της «μυστηριώδους ασθένειας» που έχει καταγραφεί τις τελευταίες εβδομάδες στη συγκεκριμένη αφρικανική χώρα.
Πήρε εξιτήριο
Ο ασθενής εισήχθη για εννέα ημέρες στο νοσοκομείο και πήρε εξιτήριο στις 3 Δεκεμβρίου.
Όπως έγινε γνωστό, η κατάσταση της υγείας του έχει πλήρως αποκατασταθεί και δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης συγγενών ή άλλων ανθρώπων που μπορεί να συναναστραφεί.
Κλινικά δείγματα του ασθενή έχουν σταλεί στο Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της Ρώμης για να διαπιστωθεί για ποια νόσο πρόκειται και αν, όντως, συνδέεται άμεσα με την ασθένεια που έχει προκαλέσει δεκάδες θανάτους στην περιοχή Πάντσι του Κονγκό.
- Ο Μάρκο Ρούμπιο αρνείται ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν να ανατρέψουν τον πρόεδρο της Κούβας
- Ο Φουρνιέ… ανάγκασε τον Γιασικεβίτσιους σε αυτοκριτική: «Είναι ξεκάθαρο ότι έκανα κακή δουλειά» (vid)
- Ο πρώην σύζυγος της Έιμι Γουάινχαουζ για τον θάνατό της
- Οι υποψίες επιβεβαιώνονται – Η κλιματική αλλαγή επιταχύνθηκε κατά σχεδόν 2 φορές σε μια δεκαετία
- Άγιον Όρος: Όχημα έπεσε στη θάλασσα στο λιμάνι της Δάφνης
- Μπαρτζώκας σε Μπόλντγουιν: «Σε αγαπάμε γι αυτό που έκανες στον Παναθηναϊκό» (vid)
- Σε απεργία διαρκείας τα πρατήρια υγρών καυσίμων στη Μυτιλήνη
- Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η απεργία των ταξί – Συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 18.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/rafael-barquero-nu-qycrZnS0-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442