ΗΠΑ: Παρέλαση μασκοφόρων ενόπλων νεοναζί στο Οχάιο
Ένοπλοι σύμφωνα με μαρτυρίες νεοναζί, παρέλασαν μέσα σε γειτονιά του Οχάιο, φωνάζοντας ρατσιστικά τραγούγια και συνθήματα.
Ο κυβερνήτης του Οχάιο και αξιωματούχοι της πόλης του Κολόμπους μιλούν μετά την «παρέλαση» ομάδας μασκοφόρων νεοναζί στους δρόμους της πρωτεύουσας του Οχάιο το Σάββατο, οι οποίοι ήταν ντυμένοι στα μαύρα και κρατούσαν σημαίες με σβάστικες. Τα άγνωστα άτομα εντοπίστηκαν να περπατούν στη συνοικία Short North, σύμφωνα με συνεργαζόμενο δίκτυο με το ABC.
«Δεν θα ανεχθούμε το μίσος στο Οχάιο», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης του Οχάιο Μάικ Ντεγουάιν σε δήλωσή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X το βράδυ του Σαββάτου. Στις ΗΠΑ οι ακροδεξιές ομάδες προσπαθούν να προσελκύσουν και να στρατολογήσουν μέλη με πολεμική εμπειρία.
Ανέφερε ότι «νεοναζί – τα πρόσωπά τους κρυμμένα πίσω από κόκκινες μάσκες – περιπλανήθηκαν σήμερα στους δρόμους του Κολόμπους, κρατώντας ναζιστικές σημαίες και εκτοξεύοντας χυδαίο και ρατσιστικό λόγο εναντίον έγχρωμων ανθρώπων και Εβραίων».
«Υπήρξαν αναφορές ότι ενστερνίζονταν επίσης συναισθήματα της λευκής εξουσίας. Δεν υπάρχει θέση σε αυτή την Πολιτεία για το μίσος, τον φανατισμό, τον αντισημιτισμό ή τη βία και πρέπει να τα καταγγέλλουμε όπου τα βλέπουμε» δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης.
Τι αναφέρει η πόλη του Κολόμπους
«Η κοινότητα του Κολόμπους στέκεται ξεκάθαρα ενάντια στο μίσος και τη μισαλλοδοξία. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν από τους γείτονές μας να εκφοβιστεί, να απειληθεί ή να πληγεί εξαιτίας του ποιοι είναι, πώς λατρεύουν ή ποιον αγαπούν», ανέφερε η πόλη του Κολόμβου σε ανακοίνωσή της το βράδυ του Σαββάτου.
«Αγκαλιάζουμε την ανεκτικότητα και την αποδοχή και αντλούμε μεγάλη δύναμη από την ποικιλομορφία μας. (…) Μαζί απορρίπτουμε την άνανδρη επίδειξη που αναφέρθηκε στο Short North νωρίτερα σήμερα και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση σε συνεργασία με το τμήμα της αστυνομίας του Κολόμπους για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και την προστασία της πόλης μας».
Την περασμένη εβδομάδα, μια ομάδα μασκοφόρων διαδηλωτών εθεάθη να ανεμίζει ναζιστικές σημαίες έξω από μια παράσταση του έργου «Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» στο Χάουελ του Μίσιγκαν.
— Governor Mike DeWine (@GovMikeDeWine) November 17, 2024
- Νωρίτερα η πληρωμή των συντάξεων Μαρτίου
- Η ώρα του ανακριτή για τον ιδιοκτήτη του εργοστασίου «Βιολάντα» – Συγκέντρωση εργαζομένων έξω από το δικαστήριο
- Δημοσία δαπάνη η κηδεία της Ελένης Γλύκατζη – Αρβελέρ
- Παναγιώτης Στάθης: Πέθανε η μητέρα του πριν βγει στον αέρα το «Καλημέρα Ελλάδα»
- Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην ετήσια εκδήλωση της Ένωσης Απανταχού Μανιατών
- Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου: Έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες – Άνεμοι έως 9 μποφόρ στη Θεσσαλονίκη
- «Λατρεύω τη μυρωδιά της ναπάλμ το πρωί»: Ο Ρόμπερτ Ντιβάλ ήταν ένας δευτεραγωνιστής με τον αέρα ενός σταρ του Χόλιγουντ
- Η viral αγκαλιά του Νεϊμάρ με ηλικωμένη φίλαθλο: Πραγματοποίησε το όνειρό της και… φορτσάρει για το δικό του (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 17.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/diego-ph-ERDe79VhS1o-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442