Τι πιο ωραίο από ένα Σαββατοκύριακο, χωρίς επαγγελματικές υποχρεώσεις, να πηγαίνεις μεσημέρι με τους φίλους σου σε ένα μεζεδοπωλείο; Τι γίνεται όμως όταν στα χαλάει ο καιρός; Τότε φέρνεις το μεζεδοπωλείο στο σπίτι σου. Και μια συνταγή, για τέτοιες περιπτώσεις, ετοίμασε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Ο γνωστός σεφ στην εκπομπή του MEGA «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά αποφάσισε να φτιάξει πικάντικη τηγανιά μοσχάρι με χούμους. Και μην αγχώνεσαι: είναι μια συνταγή που φτιάχνεται αρκετά εύκολα, χωρίς πολύ κόπο και… τρόπο. Απλές και λίγες κινήσεις.
Τα υλικά
Για το χούμους: 300γρ ρεβύθια Χυμός από 3 λεμόνια 100 ml νερό 1 κσ. κύμινο 200 γρ. ταχίνι 2 σκελίδες σκόρδο
Η αντίθεση ανάμεσα στην οξύτητα του χούμους και της γλυκύτητας από το κρέας είναι αυτό που απογειώνει το πιάτο.
Η διαδικασία
Για το μοσχάρι: Σε ένα τηγάνι που καίει ρίχνουμε πρώτα το κρέας και μετά προσθέτουμε: τον πελτέ, τον μαϊντανό, τις πράσινες πιπεριές και τις κόκκινες πιπεριές.
Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το μπούκοβο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και ρίχνουμε το κόκκινο κρασί.
Για το χούμους: Σε ένα μίξερ ρίχνουμε τα προβασμένα ρεβύθια και προσθέτουμε: το κύμινο, σκόρδο, λεμόνι, λίγο μαϊντανό, λίγο λάδι και χτυπάμε.
Βάζουμε το χούμους στο πιάτο, ρίχνουμε από πάνω την τηγανιά και καλή μας όρεξη.