Ιταλία: «Οικουμενικό αδίκημα» η παρένθετη μητρότητα – Φυλάκιση και τεράστια πρόστιμα
Με τον νέο νόμο που ψηφίστηκε στην Ιταλία, θα τιμωρούνται οι ιταλοί πολίτες οι οποίοι προσφεύγουν στην παρένθετη μητρότητα, έστω και αν αυτό συμβαίνει σε χώρες όπου η μέθοδος αυτή επιτρέπεται.
Tο κοινοβούλιο της Ρώμης (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Tony Gentile) ενέκρινε οριστικά νόμο, στον οποίο η παρένθετη μητρότητα χαρακτηρίζεται «οικουμενικό αδίκημα».
Βάσει του νέου νόμου, θα τιμωρούνται οι ιταλοί πολίτες οι οποίοι προσφεύγουν στην παρένθετη μητρότητα, έστω και αν αυτό συμβαίνει σε χώρες όπου η μέθοδος αυτή επιτρέπεται.
Πρόκειται για τον αυστηρότερο νόμο σε ευρωπαϊκό επίπεδο και σ’ όλες τις χώρες της Δύσης
Ο νόμος προβλέπει φυλάκιση έως και δύο ετών, καθώς και δυνατότητα επιβολής χρηματικού προστίμου έως και ενός εκατομμυρίου ευρώ.
Είναι οι ίδιες ποινές που είχαν θεσμοθετηθεί εδώ και 20 χρόνια, και αφορούσαν μέχρι σήμερα μόνο όσους προσέφευγαν στην παρένθετη μητρότητα εντός της Ιταλίας.
Πρόκειται για τον αυστηρότερο νόμο σε ευρωπαϊκό επίπεδο και σ’ όλες τις χώρες της Δύσης.
Η κεντροαριστερή αντιπολίτευση τονίζει ότι «είναι μια μεσαιωνική, αντισυνταγματική πρωτοβουλία, η οποία στοχεύει στο ν’ αποσπάσει την προσοχή των πολιτών, από τα πραγματικά προβλήματα της χώρας».
«Νομικό πρόβλημα»
Η υπουργός αρμόδια για θέματα οικογένειας, Εουτζένια Ροτσέλα, υποστήριξε ότι είναι της άποψης πως «με την ψήφο αυτή του κοινοβουλίου, τα κοινωνικά και προσωπικά δικαιώματα δεν αφαιρέθηκαν. Αντιθέτως, έγιναν πιο σαφή και ουσιαστικά».
Υπεύθυνοι οργανώσεων που τάσσονται υπέρ της παρένθετης μητρότητας υπογραμμίζουν ότι «υπάρχει νομικό πρόβλημα, διότι, σ’ αυτήν την περίπτωση, για να δικαστεί ένας ιταλός πολίτης, θα χρειαζόταν διπλή απαγγελία κατηγοριών: από την ιταλική δικαιοσύνη, αλλά και από τη χώρα του εξωτερικού στην οποία προσέφυγε για τη λεγόμενη κύηση από τρίτα πρόσωπα».
Πηγή: ΑΠΕ
- Αλκοτέστ στο κέντρο της Αθήνας – Εντοπίστηκε γυναίκα με ηλεκτρικό πατίνι υπό την επήρεια αλκοόλ
- Τουρκία: Επτά αστυνομικοί τραυματίες σε μάχη με τζιχαντιστές του ΙΚ
- Η επιστήμη μίλησε: Η κοτόσουπα είναι το old time classic «φάρμακο»
- Καιρός: Τοπικές βροχές τη Δευτέρα – Έρχονται καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την παραμονή Πρωτοχρονιάς
- Με τη μεγάλη εξουσία έρχεται η μεγάλη ανασφάλεια – Γιατί τα ισχυρότερα κράτη φοβούνται περισσότερο;
- Horses: 50 χρόνια μετά την κυκλοφορία του το άλμπουμ της Πάτι Σμιθ ακούγεται ακόμα «επικίνδυνα ζωντανό»
- Ερωτικά σε κρίση; Οι δύο συνήθειες που μπαίνουν εμπόδιο στις σχέσεις
- Λίντια Φέρτσάιλντ: Όταν το DNA λέει ψέματα – Η σπάνια περίπτωση χιμαιρισμού που μπέρδεψε τη Δικαιοσύνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)
































![Δύο ελικόπτερα φέρεται να συγκρούστηκαν πάνω από το Νιου Τζέρσεϊ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/helicopter-crash-new-jersey-315x220.jpg)
































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442