Μέση Ανατολή: «Μπορούμε να αποφύγουμε» τον ολοκληρωτικό πόλεμο, δηλώνει ο Μπάιντεν
«Δεν πιστεύω πως θα έχουμε ολοκληρωτικό πόλεμο. Θεωρώ ότι μπορούμε να τον αποφύγουμε. Αλλά μένουν ακόμη να γίνουν πολλά», τόνισε ο Τζο Μπάιντεν, αναφερόμενος στη Μέση Ανατολή.
«Μπορούμε να αποφύγουμε» το ξέσπασμα «ολοκληρωτικού πολέμου» στη Μέση Ανατολή, διαβεβαίωσε χθες Πέμπτη ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ερωτηθείς από δημοσιογράφους, την ώρα που η διεθνής κοινότητα ανησυχεί έντονα για το ενδεχόμενο να γενικευτεί η σύρραξη στην περιοχή (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Kevin Lamarque).
«Συζητήσεις» για ενδεχόμενα ισραηλινά πλήγματα σε ιρανικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις
«Δεν πιστεύω πως θα έχουμε ολοκληρωτικό πόλεμο. Θεωρώ ότι μπορούμε να τον αποφύγουμε. Αλλά μένουν ακόμη να γίνουν πολλά» για ν’ αποφευχθεί ο κίνδυνος, τόνισε στον Τύπο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Σε άλλη δήλωσή του, νωρίτερα χθες, είπε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη «συζητήσεις» για ενδεχόμενα ισραηλινά πλήγματα σε ιρανικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, μετά την επίθεση του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, την Τρίτη.
Αλμα πετρελαίου
Στην ερώτηση «Συμφωνείτε με πλήγματα του Ισραήλ στις πετρελαϊκές υποδομές του Ιράν;» ο αμερικανός πρόεδρος απάντησε: «Αυτό το θέμα το συζητάμε. Πιστεύω ότι θα ήταν λίγο…» χωρίς να ολοκληρώσει τη φράση του.
Αμέσως μετά τη δήλωση, η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε απότομα. Γύρω στις 17.50 (ώρα Ελλάδας) το αμερικανικό αργό WTI έφτασε τα 73,12 δολάρια το βαρέλι (+4,34%) ενώ το Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας κατέγραφε αύξηση 3,95%, αγγίζοντας τα 76,81 δολάρια το βαρέλι.
Ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έχει επιμείνει στο «δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του», επανέλαβε δημοσίως την έκκλησή του για κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ.
- Ισραήλ: Σε ασφαλή τοποθεσία το Μεγάλο Χειρόγραφο του Ησαΐα λόγω της σύγκρουσης με το Ιράν
- «Ελ. Βενιζέλος»: Συνεχίζονται οι ακυρώσεις πτήσεων από Αθήνα με προορισμό χώρες στη Μέση Ανατολή
- Η πρώτη αντίδραση του Πούτιν μετά τον θάνατο Χαμενεΐ: «Κυνική δολοφονία»
- Live streaming: Ολυμπιακός – Εθνικός
- Κηφισιά: Συνελήφθη 22χρονος που έτρεχε με 197 χλμ/ώρα – Δεν είχε δίπλωμα οδήγησης
- Μητσοτάκης για Ιράν: Δεν κακοκαρδίζει Ισραήλ – ΗΠΑ, αλλά «πρέπει να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση»
- Διαψεύδει ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος τα περί εκτόξευσης ιρανικών πυραύλων προς την Κύπρο
- Ο Κόντης και η… παρερμηνεία για τον Παναθηναϊκό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 01.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/matt-bennett-FHCaT8blG5k-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442