Τον δρόμο προς τη νίκη άνοιξε ο Φεντερίκο Βαλβέρδε στο 59′, με τον Γάλλο σούπερ σταρ να «κλειδώνει» την κούπα στο 68′.
Η Ρεάλ είχε την πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα. Στο 15′ ο Κιλιάν Εμπαπέ έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα σταμάτησε πάνω στα σώματα. Ωστόσο, δέκα λεπτά αργότερα η Αταλάντα «απάντησε».
Ο Ντε Ρουν έκανε τη σέντρα, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Μιλιτάο κι από εκεί κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι! Αυτή ήταν και η κορυφαία φάση στο πρώτο ημίχρονο.
Το α’ μέρος έκλεισε με ένα ακόμα δοκάρι, αλλά αυτή τη φορά από πλευράς «Βασίλισσας». Ο Ροντρίγκο βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με φοβερή ευκαιρία για την Αταλάντα. Ο Ντε Ρουν σέντραρε, ο Πάσαλιτς έπιασε την κεφαλιά και ο Κουρτουά απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Η Ρεάλ όμως βρήκε το γκολ και λίγο αργότερα άνοιξε το σκορ. Συγκεκριμένα, στο 59′ ο Βινίσιους έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Φεντερίκο Βαλβέρδε ευστόχησε από πολύ κοντά, γράφοντας το 1-0 για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι.
Στη συνέχεια, η Ρεάλ είχε ευκαιρίες για να κάνει το 2-0. Στο 61′ ο Βινίσιους αστόχησε σε τετ-α-τετ, στο 62′ ο Μούσο έσωσε πάνω στη γραμμή μετά από φάση διαρκείας και στο 66′ ο Μπέλιγχαμ έκανε την επέλαση από αριστερά, βρέθηκε κοντά στο τέρμα, σούταρε, αλλά ο Μούσα απέκρουσε ξανά έναν ακόμη κίνδυνο για την Αταλάντα.
Στο 68′ ο Κιλιάν Εμπαπέ άνοιξε λογαριασμό με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ έβγαλε ωραία πάσα και ο Γάλλος σταρ διαμόρφωσε το 2-0 υπέρ της ισπανικής ομάδας.
Δεν άλλαξε κάτι μέχρι το φινάλε, με το 2-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα και τη «Βασίλισσα» να σηκώνει μία ακόμα κούπα!
Για μία ακόμη φορά ο προπονητής του Άρη Μανόλο Χιμένεθ, δεν ανακοίνωσε αποστολή για το αυριανό (14/12) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης».
Πρόκριση στους «8» του Champions League εξασφάλισε η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού και μαζί «αγκάλιασε» την πρώτη θέση στον όμιλο, μετά τη νίκη με 20-9 επί του Αλίμου ΝΑΣ για την 4η αγωνιστική.
LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε live στις 20:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης ΑΕΚ – Παναθηναϊκός για τη 10η αγωνιστική της Stoiximan GBL. Τηλεοπτικά από το ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ.