Νότια Αφρική: Σκότωσε 18 μαθητές και 2 ενήλικες σε τρομακτικό θανατηφόρο τροχαίο – Καταδικάστηκε σε 20 έτη
Ο δράστης εργαζόταν ως οδηγός βαρέων μηχανοκίνητων οχημάτων σε μια εταιρεία που μετέφερε άνθρακα στη Νότια Αφρική
Καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκισης ο 30χρονος οδηγός βαρέως τύπου οχήματος που προκάλεσε ένα τρομακτικό θανατηφόρο τροχαίο στη Νότια Αφρική, που στέρησε τη ζωή από 20 άτομα, 18 μαθητές και 2 ενήλικες.
Ο Sibusiso Siyaya, όταν συνέβη το δυστύχημα (16/9/2022) ήταν 28 ετών. Από το Ανώτατο Δικαστήριο καταδικάστηκε για φόνο, για αλόγιστη οδήγηση και αμέλεια καθώς και για παράλειψη εκτέλεσης καθηκόντων μετά από ατύχημα, καθώς διέφυγε από τον τόπο του δυστυχήματος.
Ο Siyaya εργαζόταν ως οδηγός βαρέων μηχανοκίνητων οχημάτων σε μια εταιρεία που μετέφερε άνθρακα. «Καθώς οδηγούσε, ο Siyaya συγκρούστηκε με ένα μηχανοκίνητο όχημα που μετέφερε 20 επιβάτες. Οι επιβαίνοντες του μηχανοκίνητου οχήματος ήταν ηλικίας από 5 έως 28 ετών και ήταν κατά κύριο λόγο μαθητές που πήγαιναν στο σχολείο», δήλωσε η εκπρόσωπος της Εθνικής Εισαγγελικής Αρχής της Νοτίου Αφρικής.
Από τη μετωπική σύγκρουση σκοτώθηκαν όλοι οι επιβαίνοντες στο μηχανοκίνητο όχημα. Ο Siyaya διέφυγε από το σημείο του δυστυχήματος μετά τη σύγκρουση και συνελήφθη από τις Αρχές της Νοτίου Αφρικής μια μέρα αργότερα.
Μεταξύ άλλων μαρτύρων στο δικαστήριο, μια γυναίκα ανέφερε ότι όλα τα παιδιά της επέβαιναν στο μηχανοκίνητο όχημα την ημέρα του δυστυχήματος και έτσι έχασε όλα της τα παιδιά.
Το δικαστήριο διέταξε να εκτελεστούν ταυτόχρονα οι ποινές με αποτέλεσμα την ουσιαστική ποινή κάθειρξης 20 ετών. Το δίπλωμα οδήγησης του Sibusiso Siyaya αφαιρέθηκε.
Δείτε το τρομακτικό βίντεο του δυστυχήματος:
- Ισραήλ: Καλείται από το Συμβούλιο της Ευρώπης να εγκαταλείψει το νομοσχέδιο για τη θανατική ποινή
- 3 άμαχοι νεκροί στην Ουκρανία, ανάμεσά τους 13χρονος, και ένας στη νοτιοανατολική Ρωσία
- Ισραήλ: «Βαθιά ανησυχία» από Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και Ιταλία για σχέδιο διεύρυνσης της θανατική ποινής
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Σχέδιο για Αγιο Φως κανονικά το Πάσχα
- Λάρισα: 78χρονος απείλησε οδηγό λεωφορείου με οπλισμένο ψαροντούφεκο
- Γιορτή σήμερα 30 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]
- Περισσότερους από 1.200 νεκρούς θρηνεί ο Λίβανος – Το Ισραήλ κινείται για την κατοχή του νοτίου μέρους της χώρας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442