Ο ηγέτης της λιβανέζικης ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δήλωσε την Παρασκευή ότι είναι «αναπόφευκτη» η απάντηση του Ιράν στο πλήγμα που αποδόθηκε στο Ισραήλ εναντίον του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό, μια επιδρομή που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 16 ανθρώπων.
«Να είστε βέβαιοι ότι η ιρανική απάντηση στο πλήγμα στο προξενείο στη Δαμασκό είναι αναπόφευκτη», ανέφερε ο Χασάν Νασράλα σε τηλεοπτική ομιλία του.
«Πού, πώς, πότε και σε ποια κλίμακα θα είναι η απάντηση, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ρωτήσουμε», πρόσθεσε, πιστεύοντας ότι η απόφαση εναπόκειται στην Τεχεράνη.
Επτά Ιρανοί στρατιώτες, μεταξύ των οποίων δύο υψηλόβαθμοι αξιωματικοί, σκοτώθηκαν στην αεροπορική επιδρομή στο ιρανικό προξενείο στη συριακή πρωτεύουσα την Δευτέρα. Το Ιράν κατηγόρησε αμέσως το Ισραήλ, το οποίο δεν επιβεβαίωσε ότι ευθύνεται για το πλήγμα.
«Δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ακόμη τα κύρια όπλα μας»
Σύμφωνα με τον αρχηγό της λιβανέζικης ένοπλης οργάνωσης – που είναι σύμμαχος του Ιράν – το πλήγμα στο προξενείο αποτελεί σημείο καμπής μετά την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, που βρίσκεται ήδη στον έκτο του μήνα.
Έκτοτε, η Χεζμπολάχ εξαπολύει καθημερινές επιθέσεις κατά του Ισραήλ από το νότιο Λίβανο, για να υποστηρίξει την σύμμαχο της, Χαμάς, ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις προχωρούν σε στρατιωτικά αντίποινα, εγείροντας φόβους για επέκταση του πολέμου.
Η Χεζμπολάχ «δεν φοβάται τον πόλεμο και είναι πλήρως προετοιμασμένη για οποιονδήποτε πόλεμο» κατά του Ισραήλ, προειδοποίησε ο Νασράλα στην ομιλία του, με αφορμή την Ημέρα Αλ Κουντς (Ιερουσαλήμ), που γίνεται κάθε τελευταία Παρασκευή του Ραμαζανιού σε αλληλεγγύη προς τους Παλαιστινίους και κατά του Ισραήλ.
Παράλληλα, προειδοποίησε ότι η οργάνωσή του δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμη τα «κύρια όπλα» του στις καθημερινές ανταλλαγές πυρός με το Ισραήλ, τους τελευταίους μήνες.
«Δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ακόμη τα κύρια όπλα μας, ούτε χρησιμοποιήσαμε τις κύριες δυνάμεις μας» στη μάχη, διαμήνυσε ο Νασράλα.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.