Ζάκυνθος: Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε ανάμεσα σε Εξωχώρα και Μαριές
Ενισχύσεις έφτασαν αργά τη νύχτα στο νησί καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή δυσχέραιναν το έργο της κατάσβεσης
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στη Ζάκυνθο για καταφέρουν να θέσουν, τις πρώτες πρωινές ώρες, υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στην περιοχή Εξωχώρα και έφθασε στο χωριό Μαριές.
Η φωτιά ετέθη υπό έλεγχο σε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες, με ανέμους 8-9 μποφόρ – Κάηκαν περισσότερα από 170 στρέμματα δάσους
Συνολικά στο μέτωπο επιχείρησαν 50 πυροσβέστες, με 32 οχήματα, δύο εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ζακύνθου, υδροφόρες του Δήμου Ζακύνθου αλλά και ιδιωτικές.
Όπως αναφέρει το imerazante.gr, ενισχύσεις έφτασαν αργά τη νύχτα στο νησί, με έκτακτο δρομολόγιο της Levante Ferries από Κυλλήνη – πέντε πυροσβεστικά οχήματα και δύο μονάδες πεζοπόρα της ΕΜΟΔΕ με 13 πυροσβέστες.
Μάχη έδωσαν και οι δύο Εθελοντικές Ομάδες Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ζακύνθου από την Λιθακιά και τον Αγαλά.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η φωτιά έκαψε περισσότερα από 170 στρέμματα δασικής γης προτού τεθεί υπό έλεγχο, παρόλο που οι συνθήκες ήταν δύσκολες με ανέμους να πνέουν 8-9 μποφόρ.
Η φωτιά τη νύχτα είχε πάρει διαστάσεις και έκαιγε σε δασώδες και δυσπρόσιτο σημείο μεταξύ των οικισμών Εξωχώρα και Μαριές, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή «έσπρωχναν» τις φλόγες βόρεια προς τον οικισμό Μαριές.
Η περιοχή έχει χαμηλή βλάστηση και υπήρχε μεγάλη αγωνία, καθώς οι φλόγες φαίνονταν να κινούνται προς το αναγεννόμενο δάσος.
Με ανάρτησή της η προϊσταμένη της πολιτικής προστασίας της Π.Ε. Ζακύνθου, Μαρία Μουζάκη, θέλησε να ευχαριστήσει όσους βοήθησαν στην κατάσβεση.
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
- Τραγωδία στη Γαλλία: Τέσσερις νεαροί Πορτογάλοι σκοτώθηκαν σε τροχαίο κοντά στα σύνορα με την Ελβετία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)









![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-109x85.jpg)























![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)

























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442