Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζάκυνθος: Ξέσπασε μεγάλη φωτιά - Ισχυροί άνεμοι «σπρώχνουν» τις φλόγες προς Μαριές

Ζάκυνθος: Ξέσπασε μεγάλη φωτιά – Ισχυροί άνεμοι «σπρώχνουν» τις φλόγες προς Μαριές

Καίει ανάμεσα σε Εξωχώρα και Μαριές - Προς το παρόν δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι, εντάσεως 8 μποφόρ, ενδέχεται να αλλάξουν δραματικά την εικόνα

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά στη Ζάκυνθο που ξέσπασε νωρίς το βράδυ του Σαββάτου (10/02).

Η φωτιά κινείται προς Μαριές, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο

Η φωτιά έχει πάρει διαστάσεις και καίει σε δασώδες και δυσπρόσιτο σημείο μεταξύ των οικισμών Εξωχώρα και Μαριές, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή «σπρώχνουν» τις φλόγες βόρεια προς τον οικισμό Μαριές. Η περιοχή έχει χαμηλή βλάστηση και οι φλόγες φαίνεται πως κινούνται προς το αναγεννόμενο δάσος.

Οι άνεμοι πνέουν ισχυροί, εντάσεως 7-8 μποφόρ, και δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης από τους πυροσβέστες που επιχειρούν στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής, συνολικά επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή ομάδας ΕΜΟΔΕ της Πυροσβεστικής που εξειδικεύεται στις δασικές πυρκαγιές. Αναμένεται να φτάσουν στο νησί με 5 οχήματα για να ενισχύσουν τις τοπικές δυνάμεις, με το πρώτο δρομολόγιο από Κυλλήνη.

Σημειώνεται ότι το «Fior Di Levante» αναχώρησε εκτάκτως κενό φορτίου αυτή την ώρα (22:20) από το νησί μας, προκειμένου να φέρει από την Κυλλήνη την ομάδα ΕΜΟΔΕ.

Έχει καεί πολλές φορές στο παρελθόν αυτή η περιοχή – Γιατί καίγεται ξανά;

Η εκδήλωση της πυρκαγιάς προκαλεί προβληματισμό, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή έχει καεί πολλές φορές και στο παρελθόν.

«Τέτοιες ώρες και όταν υπάρχουν ανάλογες καιρικές συνθήκες, με ισχυρούς ανέμους, έχουμε δει να ξεκινούν πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή» καταγγέλλει η Μαρία Μουζάκη

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο imerazante.gr η προϊσταμένη του τμήματος πολιτικής προστασίας της Π.Ε. Ζακύνθου, κ. Μαρία Μουζάκη: «Τέτοιες ώρες και όταν υπάρχουν ανάλογες καιρικές συνθήκες με ισχυρούς ανέμους έχουμε δει να ξεκινούν πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή. Να θυμίσουμε ότι το 2023 και το 2019 στην συγκεκριμένη περιοχή χρειάστηκε να εκκενωθούν τα χωριά”.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024