Ο λόγος στους νέους στο Δήμο Νέας Σμύρνης
Ιδρύεται δημοτικό συμβούλιο νέων Δήμου Νεας Σμύρνης.
Ένας νέος θεσμός, το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων, γεννιέται στο Δήμο Νέας Σμύρνης σε μια προσπάθεια η πόλη να αξιοποιήσει το πιο ζωντανό και δυναμικό κομμάτι της, την νεολαία. Σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι να αφουγκραστεί τις ανάγκες και τις επιθυμίες των νέων ανθρώπων, να συνδιαμορφώσει λύσεις στα ζητήματα που τους αφορούν και να τους παροτρύνει στις συμμετοχικές – δημοκρατικές διαδικασίες.
Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι προπαρασκευαστικές εργασίες μετά από πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Πρασίνου και Νεολαίας, Κωστή Αναγνωστόπουλου και της Αντιδημάρχου Λειτουργίας και Συντήρησης Σχολικών Μονάδων και Φιλοζωίας Μαρίνας Δεκούλου.
Οι Αντιδήμαρχοι που έχουν αναλάβει να κάνουν πραγματικότητα το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων συναντήθηκαν με εκπροσώπους από τα 15μελή συμβούλια όλων των σχολείων της πόλης και αντάλλαξαν απόψεις για το πώς μπορεί και λειτουργήσει καλύτερα και αποτελεσματικότερα ο θεσμός.
Τα ηνία στους μαθητές της Νέας Σμύρνης
Οι μαθητές των Λυκείων θα είναι αυτοί που θα συγκροτήσουν την πρώτη βαθμίδα του Συμβουλίου και θα προκύψουν από τις ενδοσχολικές εκλογές που θα διεξαχθούν σε κάθε Λύκειο για την ανάδειξη των αντιπροσώπων των μαθητών.
Να υπενθυμίσουμε πως αρκετοί Δήμοι έχουν θεσμοθετήσει το δημοτικό συμβούλιο νέων. Μάλιστα – ενδεικτικά αναφέρονται – στους Δήμους Πειραιά, Παπάγου – Χολαργού και αλλού τα μέλη των δημοτικών αυτών συμβουλίων έχουν ήδη προβεί σε δράσεις και ενέργειες αποδεικνύοντας οι νέοι πάντα έχουν να προσφέρουν αρκεί να τους δίδεται από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές χώρος να εκφραστούν.
- Καιρός: Γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας
- Ποια είναι τα μπαζωμένα ρέματα που πλημμυρίζουν την Αθήνα
- Margo’s Got Money Troubles: Η πρεμιέρα της σειράς με τις Μισέλ Φάιφερ, Ελ Φάνινγκ και Νικόλ Κίντμαν
- Πάρ’ το αλλιώς: Έξι τρόποι για να βάλεις τη σχέση από το τέλμα
- Στέγαση: Συνεχίζεται η ασφυξία – Πάνω από το ιστορικό υψηλό του 2008 οι τιμές – Οι περιοχές που «καίνε»
- Η κυβέρνηση απειλεί τους αγρότες με διώξεις περί «εγκληματικής οργάνωσης» και στοχοποιεί το λαϊκό κίνημα
- ΕΣΔΑ: Ο Στάρμερ καλεί την Ευρώπη να περιορίσει τα δικαιώματα των μεταναστών για να… αντιμετωπίσει την ακροδεξιά
- Νέα στοιχεία για το πόρισμα που «αποσύνδεσε» ΕΥΠ και Predator
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 11.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/colton-sturgeon-6FQuEH9mcNk-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442