Έξι στους δέκα ανθρώπους παγκοσμίως ενεργοί στα social media – Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι χρήστες
Τα social media χρησιμοποιούνται από το 62,3% του παγκόσμιου πληθυσμού
Ο αριθμός των ενεργών χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πέρασε το όριο των 5 δισεκατομμυρίων το 2023, ήτοι το 62,3% του παγκόσμιου πληθυσμού, σύμφωνα με μια ετήσια έκθεση που δημοσιεύτηκε σήμερα.
Ο αριθμός τους έχει επομένως αυξηθεί κατά 5,6% σε διάστημα ενός έτους, όταν ο παγκόσμιος πληθυσμός γνώρισε μια ανάπτυξη κατά 0,9%, διευκρινίζει η έκθεση την οποία συνέταξαν η υπηρεσία We are social και η εταιρεία Meltwater, βάσει των εκτιμήσεων του Kepios, ενός εξειδικευμένου συμβουλίου στη μελέτη των ψηφιακών χρήσεων. Συγκριτικά, 5,35 δισεκατομμύρια άνθρωποι διαθέτουν μία σύνδεση στο διαδίκτυο.
Πρώτο σε σειρά μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναφορικά με τον αριθμό χρηστών, κατατάσσεται το Facebook (όμιλος Meta), που γιορτάζει την Κυριακή την 20η επέτειό του, το οποίο μετρά συνολικά 2,19 δισεκατομμύρια χρήστες
Προηγείται του Instagram (1,65 δισεκατομμύρια), ενώ με μικρή διαφορά ακολουθεί το TikTok (1,56 δισεκατομμύρια). Η έκθεση αναγνωρίζει, εντούτοις, έναν βαθμό ανακρίβειας που οφείλεται κυρίως στους αυτοματοποιημένους λογαριασμούς και στους χρήστες που εγγράφονται με διαφορετικές ταυτότητες.
Απόδειξη της περιέργειας που προκαλεί η Τεχνητή Νοημοσύνη, η σελίδα Wikipedia την οποία έχουν συμβουλευτεί περισσότερο το 2023 σε όλες τις γλώσσες είναι εκείνη του ChatGPT, του γνωστότερου λογισμικού της αναπαραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης, το οποίο έχει αναπτύξει η εταιρεία OpenAI.
Η We are social είναι μια διεθνής υπηρεσία με 1.100 εργαζόμενους σε 19 γραφεία παγκοσμίως. Ιδρυθείσα στο Όσλο, στη Νορβηγία, το 2001, η Meltwater διαθέτει 50 γραφεία σε έξι ηπείρους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Champions League: Παίκτης της σεζόν ο Κβαρατσχέλια (pic)
- Η Oura παρουσιάζει το μικρότερο «έξυπνο δαχτυλίδι» στον κόσμο με νέες λειτουργίες υγείας
- Γιορτή σήμερα 1 Ιουνίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 01.06.2026]
- «Μια βαρετή ομάδα»: «Κράξιμο» του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στην Άρσεναλ μετά τον τελικό
- Εκλάπη η μπανάνα του Μαουρίτσιο Κατελάν – Μήπως φαγώθηκε;
- Γερμανία: Οι κάτοικοι του Αμβούργου είπαν «όχι» στο δημοψήφισμα για να διοργανώσουν Ολυμπιακούς Αγώνες
- Ο Ίμπον Ναβάρο «κλείνει» στον Ερυθρό Αστέρα κι έτσι «ανοίγει ο δρόμος» για Σπανούλη στον Άρη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 01.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-moments-11723084-315x220.jpg)

















![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [31.05 – 06.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/1f118a3a-5830-4773-919e-6e2c8aeb3b4a-315x220.jpeg)






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 31.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/rad-pozniakov-134-72ac7W4-unsplash-315x220.jpg)












































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442