Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Social Media: Αποτελούν κίνδυνο για την υγεία και το περιβάλλον, δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Social Media: Αποτελούν κίνδυνο για την υγεία και το περιβάλλον, δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ένας δημοτικός σύμβουλος τονίζει ότι η ψυχική υγεία της νεολαίας της Νέας Υόρκης έχει «επιδεινωθεί για περισσότερο από μια δεκαετία».

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς χαρακτήρισε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως «κίνδυνο για τη δημόσια υγεία» και «περιβαλλοντική τοξικά», λέγοντας ότι οι νέοι πρέπει να προστατεύονται από τη «βλάβη» που προκαλεί το διαδίκτυο.

«Σήμερα, ο Δρ. Ashwin Vasan εκδίδει μια Συμβουλευτική Επιτρόπου Υγείας, χαρακτηρίζοντας επίσημα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως κίνδυνο για τη δημόσια υγεία στη Νέα Υόρκη» ανακοίνωσε ο Άνταμς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Πολιτεία της Πόλης την Τετάρτη.

Πρόσφατη έκθεση ανέδειξε ότι η ψυχική υγεία για τους νέους Νεοϋορκέζους «έχει μειωθεί εδώ και πάνω από μια δεκαετία». Η έκθεση ανέφερε ότι τα δεδομένα του 2021 έδειξαν ότι τις καθημερινές, το 77% των μαθητών γυμνασίου της Νέας Υόρκης περνούσαν τρεις ή περισσότερες ώρες την ημέρα μπροστά στις οθόνες, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι εργασίες για το σπίτι, σύμφωνα με το abc7NY.

Ο Adams ισχυρίστηκε ότι το TikTok, το YouTube και το Facebook «τροφοδοτούν μια κρίση ψυχικής υγείας σχεδιάζοντας τις πλατφόρμες τους με εθιστικά και επικίνδυνα χαρακτηριστικά».

«Βαθύς κίνδυνος» για την ψυχική υγεία των νέων

«Είμαστε η πρώτη μεγάλη αμερικανική πόλη που κάνει αυτό το βήμα και επικαλείται τον κίνδυνο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως αυτό», είπε ο δήμαρχος. «Όπως έκανε ο γενικός χειρουργός με τον καπνό και τα όπλα, αντιμετωπίζουμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως άλλους κινδύνους για τη δημόσια υγεία και διασφαλίζουμε ότι οι εταιρείες τεχνολογίας αναλαμβάνουν την ευθύνη για τα προϊόντα τους».

Το 77% των μαθητών γυμνασίου της Νέας Υόρκης περνούσαν τρεις ή περισσότερες ώρες την ημέρα μπροστά στις οθόνες

Τον Μάιο του 2023, ο Γενικός Χειρουργός Vivek Murthy εξέδωσε μια συμβουλευτική προειδοποίηση ότι η υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούσε να είναι ένας «βαθύς κίνδυνος» για την ψυχική υγεία των νέων.

Η συμβουλευτική αναγνώρισε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν θετικές και αρνητικές επιπτώσεις στους νέους. Σύμφωνα με την Pew Research, το 59% των εφήβων ανέφερε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους βοηθούν να αισθάνονται πιο αποδεκτοί. Αλλά η συμβουλευτική είπε ότι τελικά δεν υπήρχαν αρκετά «έρευνα και σαφή δεδομένα» για να καθοριστεί εάν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι «ασφαλή» για χρήση από τους εφήβους.

Τα παιδιά μας έχουν γίνει άγνωστοι συμμετέχοντες σε ένα πείραμα δεκαετιών»

«Έδωσα τη συμβουλή μου για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την ψυχική υγεία των νέων επειδή η πιο κοινή ερώτηση που μου κάνουν οι γονείς είναι εάν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ασφαλή για τα παιδιά τους. Ενώ ορισμένα παιδιά έχουν οφέλη από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να συμπεράνουμε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι αρκετά ασφαλής», είπε ο Murthy στο ABC News πέρυσι. «Αντίθετα, υπάρχουν περισσότερες ενδείξεις ότι πολλά παιδιά βλάπτονται από τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης».

«Τα παιδιά μας έχουν γίνει άγνωστοι συμμετέχοντες σε ένα πείραμα δεκαετιών», είπε ο Murthy πέρυσι. «Και ενώ πρέπει να μάθουμε περισσότερα για τον πλήρη αντίκτυπο της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην υγεία και την ευημερία τους, γνωρίζουμε αρκετά τώρα για να αναλάβουμε δράση και να προστατέψουμε τα παιδιά μας».

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024