Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Εάν τελικώς δεν αθωωθεί θα παραιτηθώ από το λειτούργημά μου» – Όσα δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας
Ο συνήγορος της κατηγορουμένης χαρακτήρισε την χθεσινή αγόρευση της εισαγγελέως «ταπεινού περιεχομένου» και ότι «ξεπέρασε πρωινές και μεσημεριανές εκπομπές»
«Οι προτάσεις των εισαγγελέων και των δικηγόρων είναι ισότιμες σε αυτό το επίπεδο. Η εισαγγελική πρόταση είναι μια άποψη υποκειμενική… στη συγκεκριμένη περίπτωση όχι μόνο περίμενα την πρόταση, δεν περίμενα όμως να είναι τόσο ταπεινού περιεχομένου» είπε ο Αλέξης Κούγιας ερωτώμενος για τη χθεσινή πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου αναφορικά με τον θάνατο της Τζωρτζίνας.
Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, Ευαγγελία Σπυριδωνίδου έκρινε την κατηγορουμένη ένοχη και υπήρξε καταπέλτης με τις δηλώσεις της.
Ο ποινικολόγος συνέχισε χαρακτηρίζοντας την αγόρευση της κ. Σπυριδωνίδου «επιπέδου μεσημεριανών εκπομπών lifestyle».
«Την πρότασή της δεν την κατέθεσε εγγράφως. Ήταν για τα κανάλια»
«Δεν περίμενα κάτι καλύτερο, περισσότερο ενδιαφερόταν η εισαγγελέας να τελειώσει η δίκη για να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη» συνέχισε ο κ. Κούγιας και δήλωσε πως «είναι για γέλια. 53 χρόνια στα δικαστήρια δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο».
«Κατηγορείται η κατηγορουμένη χωρίς να υπάρχει καμία επιστημονική εξήγηση ότι σκότωνε τα παιδιά της για να κρατήσει τον άνδρα της. Έχετε ακούσει ποτέ να σκοτώνει τα παιδιά της; Το μόνο που τη συνδέει με τον άνδρα της, να σκοτώνει τα παιδιά της;» διερωτήθηκε ο ίδιος.
Σχετικά με τις σχέσεις του ζευγαριού, είπε: «Όταν έχασε τη ζωή της η Μαλένα και η Ίριδα, το ζευγάρι ήταν ενωμένο, ήταν ταυτισμένο. Έκαναν μήνυση στους γιατρούς. Είναι κωμικού περιεχομένου η προσέγγιση», είπε και κατηγόρησε την εισαγγελέα ότι αγνόησε επιστήμονες-μάρτυρες υπεράσπισης.
«Εάν τελικώς δεν αθωωθεί δεν θα έχω λόγο παρουσίας»
«Οι εισαγγελικές προτάσεις γίνονται σε πολύ μικρά ποσοστά αποδεκτά γιατί γίνονται με πολύ μεγάλη προχειρότητα. Η κυρία εισαγγελέας, αγόρευε 9 ώρες. Είμαι βέβαιη ότι στο δικαστήριο κανείς δεν θα θυμάται τίποτα ούτε οι ένορκοι. Την πρότασή της δεν την κατέθεσε εγγράφως. Ήταν για τα κανάλια» συνέχισε ο δικηγόρος.
Όσον αφορά με το εάν πιστεύει ότι θα αθωωθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου τόνισε ότι είναι απόλυτος ότι η κατηγορουμένη είναι αθώα. «Εάν λοιπόν τελικώς δεν αθωωθεί η Πισπιρίγκου, θα πω ότι η Δικαιοσύνη πλέον στην Ελλάδα αποδίδεται μέσα από τα κανάλια και δεν θα έχω λόγο παρουσίας μου στα δικαστήρια. Εάν τελικώς η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν αθωωθεί θα παραιτηθώ από το λειτούργημά μου. Εγώ έχω δοκιμαστεί ως δικηγόρος. Η κυρία εισαγγελέας δεν έχει δοκιμαστεί» είπε κλείνοντας ο Αλέξης Κούγιας.
- Lloyd’s List: Μαρινάκης και Αγγελικούση στην κορυφή – 17 Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]
- Πασκουάλ: «Νιώθω υπερήφανος για τους παίκτες μου – Σημαντική νίκη, αλλά όχι κάτι παραπάνω»
- Ουνιόν Βερολίνου – Λειψία 3-1: Την… προσγείωσε απότομα
- Μπαρτζώκας: «Δυσκολευτήκαμε αμυντικά σε όλο το παιχνίδι, παίξαμε κάτω από το επίπεδό μας»
- Παρτιζάν – Ερυθρός Αστέρας 79-76: Ανατροπή στο τέλος με ηγέτη τον Ουάσινγκτον
- Εκρέμ Ιμάμογλου: Στις 9 Μαρτίου αρχίζει η δίκη – Εκτενές άρθρο του δημοσιεύει το «Foreign Affairs»
- Βίρτους Μπολόνια – Χάποελ Τελ Αβίβ 74-79: Σπουδαίο διπλό για την ομάδα του Ιτούδη και κορυφή στη Euroleague
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)









![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-127x85.jpg)























![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)










![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442