Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Είδα μία τεκμηριωμένη άποψη για ποιο λόγο πρέπει να γίνει δεκτή η αιτία θανάτου»

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Είδα μία τεκμηριωμένη άποψη για ποιο λόγο πρέπει να γίνει δεκτή η αιτία θανάτου»

Ο ιατροδικαστής τόνισε πολλές φορές ότι η κεταμίνη μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρα, εάν βρεθεί σε χέρια μη ειδικών

Με τη λέξη «ένοχη» έκλεισε την μαραθώνια αγόρευσή της η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, Ευαγγελία Σπυριδωνίδου, την Πέμπτη (26/1) στη δίκη της κατηγορουμένης Ρούλας Πισπιρίγκου, για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Η εισαγγελέας υπήρξε καταπέλτης με τις δηλώσεις της, χαρακτηρίζοντας το άτυχο παιδί «ηρωίδα», αλλά παράλληλα και «άτυχη» που είχε για μητέρα την κατηγορουμένη.

«Η Τζωρτζίνα έζησε ό,τι πιο εφιαλτικό μπορεί να ζήσει ένα παιδί» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Σπυριδωνίδου, μεταξύ άλλων.

«Η κεταμίνη σκοτώνει όταν είναι σε χέρια μη ειδικών»

Την απόφαση κλήθηκε να σχολιάσει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, ο οποίος πολλάκις είχε τοποθετηθεί —όσο εξελισσόταν η υπόθεση— σχετικά με την επίδραση της κεταμίνης, που στάθηκε η αιτία να φύγει από τη ζωή η Τζωρτζίνα.

«Η κεταμίνη σκοτώνει επαναλαμβάνω»

Ο κ. Λέων δήλωσε πως η εισαγγελέας έχει τεκμηριωμένη άποψη, «ακόμη και ιατροδικαστικά νομίζω ότι ανέφερε τη δική της εκτίμηση απ’ όσα άκουσε και από τη μία πλευρά και από την άλλη» και μάλιστα συνάδει με τα επιστημονικά δεδομένα.

«Έχει γίνει πλήρως αντιληπτό το θέμα και ως προς την επιστημονική του άποψη, είδα μία τεκμηριωμένη άποψη για ποιο λόγο πρέπει να γίνει δεκτή η αιτία θανάτου η οποία κατέγραψε και ο ιατροδικαστής, δηλαδή η θανατηφόρος λήψη κεταμίνης η οποία προφανώς οδηγεί σε θάνατο» πρόσθεσε ο ιατροδικαστής.

Στην συνέχεια ο ίδιος ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους πως η κεταμίνη είναι μια ουσία που σκοτώνει, ειδικά αν την χειριστεί κάποιος που δεν είναι ειδικός.

«Εκτίμησή μου είναι ότι το επιστημονικό δεδομένο έχει ουσιαστικά αποδειχθεί, το ποια είναι η ορθή επιστημονική άποψη. Η κεταμίνη σκοτώνει όταν είναι σε χέρια μη ειδικών και σε μικρότερες δόσεις από αυτές που τη χειρίζεται ένας αναισθησιολόγος. Αυτό πρέπει να είναι ένα μήνυμα καθώς χιλιάδες παιδιά χρησιμοποιούν την κεταμίνη ως ναρκωτικό. Η κεταμίνη σκοτώνει επαναλαμβάνω», τόνισε.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024