Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρούλα Πισπιρίγκου: «Δεν με ενδιαφέρει να αθωωθώ, με ενδιαφέρει η αλήθεια για το παιδί» - Ολοκληρώθηκε η απολογία της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Δεν με ενδιαφέρει να αθωωθώ, με ενδιαφέρει η αλήθεια για το παιδί» – Ολοκληρώθηκε η απολογία της

Την Πέμπτη η εισαγγελική λειτουργός αποτιμώντας όλα τα στοιχεία θα διατυπώσει την πρότασή της

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος που η εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας θα εισηγηθεί προς τους τακτικούς δικαστές και ενόρκους για την ενοχή ή την αθωότητα της Ρούλας Πισπιριγκου.

Το πρωί της Πέμπτης η εισαγγελική λειτουργός αποτιμώντας όλα τα στοιχεία θα διατυπώσει την πρότασή της για τη σοβαρή αυτή υπόθεση, και σήμερα μετά από εννέα συνεδριάσεις έπεσε η αυλαία της πολυήμερης απολογίας της κατηγορουμένης για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας .

«Δεν με ενδιαφέρει να αθωωθώ. Με ενδιαφέρει να βγει η αλήθεια για το παιδί. Η αιτία θανάτου του. Αυτό εννοούσα όταν είπα ότι η Τζωρτζίνα θα φύγει όταν δικαιωθεί», ανέφερε η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά τη διάρκεια της απολογίας της που δέχτηκε βροχή ερωτήσεων από την σύνεδρο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

«Θέλω να με βοηθήσετε να μάθω τι έχει γίνει με την κόρη μου»

«Ήταν πολλές οι ημέρες της απολογίας. Αρχικά θέλω να ζητήσω συγγνώμη για κάποιες στιγμές έντασης, είναι δύσκολη η θέση που βρίσκομαι. Έρχομαι να εξηγήσω και να θυμηθώ περιστατικά πολύ δύσκολα, που με θα με στοιχειώνουν σε όλη μου τη ζωή», είπε στον επίλογο της απολογίας της.

Η ίδια μάλιστα απευθύνθηκε προς τους δικαστές που σε λίγες μέρες θα ανακοινώσουν την ετυμηγορία τους λέγοντας: «Αναγνώστηκαν μηνύματα για τη συμπεριφορά μου. Μπορεί να έχω άσχημο χαρακτήρα, κάποιοι να με θεωρούν αχώνευτη. Είμαι ο χειρότερος άνθρωπος στον κόσμο. Έχω κατηγορηθεί για ένα αδίκημα που είναι το χειρότερο για μια μάνα. Απευθύνομαι στη Δικαιοσύνη κι ελπίζω να δικαιωθεί το παιδί μου. Θέλω να μάθω την αλήθεια. Δεν την ξέρω. Ζητούσα απεγνωσμένα το αίμα του παιδιού μου. Ελάτε στη θέση μου. Αν ήταν το δικό σας παιδί θα το ζητούσατε; Θέλω να μάθω τι έχει γίνει με το παιδί μου, θέλω να με βοηθήσετε να μάθω τι έχει γίνει με την κόρη μου», ήταν τα τελευταία λόγια της κατηγορούμενης πριν ολοκληρωθεί η αποδεικτική διαδικασία.

Νωρίτερα, ένα άρθρο ισπανικής εφημερίδας υπέρ της αθωότητας της Ρούλας Πισπιρίγκου, μια νέα επιστολή της γενετίστριας ,αλλά και σειρά αιτημάτων υπέβαλλε ο συνήγορος της κατηγορούμενης Αλέξης Κούγιας λίγο πριν ολοκληρωθεί ο κύκλος της αποδεικτικής διαδικασίας.

Η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου διήρκησε εννέα ημέρες

«Το δικαστήριο κάνει ιερά εξέταση»

Η κατηγορούμενη αιτείται να γίνει αυτοψία στο Παίδων, αλλά να αναγνωστεί η επιστολή της γενετίστρια και να εξετάσει συμπληρωματικά η ίδια, καθώς ισχυρίζεται ότι έπειτα από γενετικό έλεγχο στον οποίο υπέβαλλε την Ρούλα Πισπιρίγκου διαπίστωσε ότι πάσχει από σύνδρομο που επηρεάζει την καρδιά.

Επιπλέον ο Αλέξης Κούγιας διαμαρτυρήθηκε έντονα για τις ειρωνείες που δέχθηκε η κατηγορούμενη στη διάρκεια της απολογίας της.

«Θέλω να διαμαρτυρηθώ εντονότατα. Μια προϋπόθεση είναι ότι απαγορεύεται σε δικαστή να ειρωνεύεται. Να αποδοκιμάζει να τρόπο που δεν δείχνει αντικειμενικότητα. Μου μεταφέρθηκε ότι η ειρωνία πήγε σύννεφο. Το να φτάσουμε στο σημείο να ερωτάται από την έδρα γιατί έκανε έρωτα με το σύζυγο της μετά το θάνατο του παιδιού! Τι σχέση είσαι αν πήρε συναινετικό διαζύγιο; Η σύνεδρος βλέπει εκπομπές όλη μέρα; Το δικαστήριο κάνει ιερά εξέταση. Είναι πρωτοφανής και θα μείνει στην ιστορία», ανέφερε ο κ. Κούγιας με την πρόεδρο να απορρίπτει το αίτημα για συμπληρωματική εξέταση της γενετίστριας, σημειώνοντας ότι το έγγραφο θεωρείται αναγνωστέο.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να απορριφθεί και το αίτημα για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης .

«Έχει έρθει η κατηγορούμενη και μας λέει είμαι καλά, δεν έχω πειράξει το παιδί μου, δεν πάσχω από κάτι, είμαι εδώ για τη δικαίωση του παιδιού μου. Θα πω να εξεταστεί; Το Μινχαουζεν είναι διαταραχή συμπεριφοράς. Απάντησε με νηφαλιότητα, είπε τα γεγονότα με χρονική αλληλουχία, δεν έδωσε την εντύπωση μιας γυναίκας που πάσχει και δεν καταλαβαίνει τι γίνεται εδώ μέσα», είπε στην τοποθέτηση της η οποία έγινε δεκτή και από το δικαστήριο.

Στην διάρκεια της σημερινής τελευταίας ημέρας της απολογίας της η Ρούλα Πισπιρίγκου ανέφερε ότι δεν γνωρίζει το λόγο που οι γιατροί λένε ψέμματα, ούτε και την αιτία θανάτου του παιδιού καθώς δεν έχει ιατρικές γνώσεις.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024