Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πισπιρίγκου: Δεν ξέρω ποιος έβαλε την κεταμίνη

Πισπιρίγκου: Δεν ξέρω ποιος έβαλε την κεταμίνη

«Δεν γνωρίζω αν υπάρχει, πόση υπάρχει, ποιος την έβαλε και πότε!» επανέλαβε η Ρούλα Πισπιρίγκου στο δικαστήριο για την κεταμίνη στη Τζωρτζίνα.

«Εγώ δεν γνωρίζω ποιος έβαλε, αν έβαλε κεταμίνη, τι ώρα την έβαλε! Δεν γνωρίζω αν υπάρχει, πόση υπάρχει, ποιος την έβαλε και πότε!».

Την θέση αυτή διατύπωσε για μια ακόμα φορά ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία συνεχίζει να απολογείται για έβδομη μέρα απαντώντας και σήμερα σε ερωτήσεις της προέδρου για την τελευταία ημέρα πριν την κατάληξη της 9χχρονης Τζωρτζίνας.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης Αλέξης Κούγιας διαμαρτυρήθηκε έντονα προς την πρόεδρο του δικαστηρίου για συγκεκριμένες ερωτήσεις που έθεσε στην εντολέα του.

Πρόεδρος: Τι συνέβη στις 29/1/2022; Θέλω να μου πείτε αναλυτικά τι ακριβώς έγινε εκείνη την ημέρα.

Πισπιρίγκου: Το βράδυ 28 προς 29 Ιανουαρίου το παιδί ανέβασε πυρετό και πήρε αντιβίωση. Είχε μόνιμα οξυγόνο και κλειστά τα ματάκια της. Κάποια στιγμή έβαλαν τον εγκεφαλογραφο. Μέχρι το μεσημέρι που έγινε το μοιραίο επεισόδιο.

Στο δωμάτιο του παιδιού ήμουν εγώ, ο πατέρας της ήταν καθοδόν για το νοσοκομείο. Δεν έκανε κάποιο επεισόδιο μέχρι το μεσημέρι.

Πρόεδρος: Πριν φτάσουμε στη επεισόδιο τι άλλο έγινε; Ποιοι πέρασαν από το δωμάτιο;

Πισπιρίγκου: Νοσηλευτές νομίζω που έβαλαν τα φάρμακα στον όρο. Νομίζω τελευταία φορά έβαλαν φάρμακο στη 1 το μεσημέρι. Δεν θυμάμαι και ποτέ πήραν τον εγκεφαλογράφο, αν ήταν πριν ή μετά.

Πρόεδρος: Σε τι κατάσταση ήταν το παιδί;

Πισπρίγκου: Το παιδί ήταν μόνιμα με κλειστά τα μάτια. Στις 14.20 βλέπω ότι ανέβηκαν οι σφίξεις. Ήταν πάνω από 140. Θεώρησα ότι ξεκινούσε επεισόδιο. Το παιδί δεν έκλαψε όπως σε αλλά επεισόδια, ούτε μετακινήθηκε κάπως. Βγήκα και πήγα προς τους νοσηλευτές και τους είπα «μάλλον κάνει το ίδιο επεισόδιο». Ήταν εκεί δύο νοσοκόμες. Το είπα με κάποια ένταση, όχι πολύ. Αυτό το ύφος που είχα και στο βίντεο που είδατε.

Πρόεδρος: Δε σας ανησύχησε ώστε να τρομάξετε; Να το πείτε με τρόμο;

Πισπιρίγκου: Τα επεισόδια ήταν επαναλαμβανόμενα. Περίμενα ένα επεισόδιο όπως την προηγούμενη φορά.

Πρόεδρος: Γιατί δεν βάλατε πρώτα τη συσκευή που κατέγραφε και μετά να φωνάξετε;

Πισπιρίγκου: Δεν το σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή. Σκέφτηκα να πάω στους γιατρούς.

Οι ερωτήσεις για μια ακόμα φορά έφεραν εκνευρισμό στην κατηγορούμενη η οποία απευθυνόμενη στον δικαστήριο είπε: «Για να ξεκαθαρίσω κάτι επειδή μου κάνετε συνεχώς την ερώτηση «γιατί να πουν οι νοσηλευτές αυτά». Φοβόντουσαν τα μελλούμενα. Τις καταθέσεις τις έδωσαν πολύ καιρό μετά. Προσπαθούν να ελαφρύνουν τη θέση τους. Για να μη κατηγορηθούν».

Και λίγα λεπτά αργότερα ξέσπασε και πάλι λέγοντας: «Σίγουρα παίζουμε τις κουμπάρες! Έξι συνεδριάσεις τις κουμπάρες παίζουμε εδώ μέσα! Δεν έχουμε μιλήσει και για τίποτα σοβαρό! Ολο γι’ αυτά που λένε οι άλλοι. Εγώ θέλω να μιλήσω για το παιδί μου».

«Καμία σχέση με την κεταμίνη»

Η κατηγορούμενη επανέλαβε τον ισχυρισμό της ότι δεν έχει καμία σχέση με την κεταμίνη.

«Εγώ δεν γνωρίζω ποιος έβαλε, αν έβαλε κεταμίνη, τι ώρα την έβαλε! Δεν γνωρίζω αν υπάρχει, πόση υπάρχει, ποιος την έβαλε και πότε!». Ως προς το γιατί ρώτησε που θα γίνει η νεκροψία, η κατηγορούμενη είπε: «τι είναι το παιδί μου; Καρφίτσα; Δε μας ένοιαζε που θα γίνει η νεκροψία; Να μάθουμε από τι πέθανε το παιδί μας; Είχα συζητήσει με το μπαμπά της ότι δεν θα μπλέξουμε ξανά με την ιατροδικαστική Αθηνών! Θέλαμε να μη γίνει γραφειοκρατικό λάθος. Και ο κ. Δασκαλάκης αυτό είπε. Θέλαμε το παιδί στην Πάτρα.

Αμέσως μετά η εξέταση της κατηγορουμένης περιστράφηκε στις συνεντεύξεις που έδωσε πριν ακόμα από τη σύλληψη της

Πρόεδρος: Σε πόσες εκπομπές δώσατε συνεντεύξεις μετά το θάνατο της Τζωρτζίνας;

Πισπιρίγκου: Μια κοινή στο κ. Σόμπολο, μια τηλεφωνική στη Νικολούλη και δυο τηλεφωνικές μέσα από τη φυλακή στο Σόμπολο και την Χρηστίδου.

Πρόεδρος: Πως οδηγηθήκατε από την κατάσταση βαθείας οδύνης στο να δώσετε συνεντεύξεις;

Πισπιρίγκου: Μας προσέγγισαν για να σταματήσει αυτός ο μύθος που είχε ξεκινήσει ότι πείραξα εγώ τα παιδιά μου.

Πρόεδρος: Τι σας ένοιαζε το απ’ έξω;

Πισπιρίγκου: Ήταν ο κύκλος μου αυτοί οι απ’ έξω. Ο Μάνος δε μπορούσε ούτε να δουλέψει.

«Δεν ξέρω τι έκαναν λάθος οι γιατροί»

Σε ερώτηση της προέδρου σχετικά με το ποιο ήταν τελικά το λάθος γιατρών κι έπαθε η Τζωρτζίνα Δασκαλάκη ανακοπή στο Καραμανδάνειο και στη συνέχεια στο Παίδων, η Ρούλα Πισπιρίγκου απάντησε: «Δεν ξέρω, οι δικοί μας σύμβουλοι είπαν για άτυπη πνευμονία στο Καραμανδάνειο. Έπειτα για την ανακοπή στο Παίδων από παρατεταμένη επιληπτική κρίση, έτσι πιστεύω εγώ».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024