Συνελήφθη στην Κολομβία ένας από τους διαρρήκτες των θυρίδων τράπεζας στη Νέα Σμύρνη
Ένα από τα μέλη της συμμορίας που είχε χτυπήσει τις θυρίδες της τράπεζας στη Νέα Σμύρνη, συνελήφθη στην Κολομβία.
Στην Κολομβία συνελήφθη ένας από τους διαρρήκτες των θυρίδων θησαυροφυλακίου τράπεζας στην Αττική, μετά τη δημοσίευση Ερυθράς Αγγελίας της Interpol.
O 47χρονος ήταν μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που στις 8 Ιουλίου 2022 είχε διαρρήξει πέντε θυρίδες από θησαυροφυλάκιο τραπεζικού καταστήματος στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.
Εναντίον των μελών της συμμορίας είχε σχηματιστεί δικογραφία για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ είχαν εκδοθεί ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης και Ερυθρές Αγγελίες από την Interpol.
Οι Αρχές της Κολομβίας εντόπισαν τον 47χρονο στις 10 Ιανουαρίου 2024 στη Μπογκοτά και τον συνέλαβαν.
Ένα ακόμα μέλος της συμμορίας, είχε συλληφθεί από τις σουηδικές Αρχές στη Σουηδία, δυνάμει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, τον Απρίλιο του 2023.
Πώς έφτασαν στην Ελλάδα
Η δράση της συμμορίας έφτασε και στην Ελλάδα αφού πρώτα είχαν διαπράξει αντίστοιχες διαρρήξεις τουλάχιστον σε Ισπανία, Σουηδία, Φινλανδία αλλά και στην βόρεια Αμερική σε ΗΠΑ και Καναδά.
Έμειναν στη χώρα μας αρκετές ημέρες πριν τη διάρρηξη και έφυγαν λίγες ώρες μετά αεροπορικώς για την Ισπανία όπου τα ίχνη τους χάνονται.
Όπως επισημαίνουν έμπειρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν ασχοληθεί με τη δράση τέτοιων διεθνών κυκλωμάτων, οι δράστες έχουν μεγάλη εμπειρία όχι μόνο στη διάρρηξη των τραπεζών και πώς θα αποφεύγουν τα μέτρα ασφαλείας αλλά και πώς θα μετακινούνται από χώρα σε χώρα χωρίς να γίνονται αντιληπτοί και τα ίχνη τους να χάνονται από ένα σημείο και μετά.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι τρεις Κολομβιανοί αρχικά εξέτασαν ως υποψήφιους στόχους τέσσερα υποκαταστήματα τραπεζών σε Κηφισιά, Μαρούσι, Γλυφάδα και Νέα Σμύρνη.
Πώς «χτύπησαν» την τράπεζα
Αφού επέλεξαν το κατάστημα στη Νέα Σμύρνη, το επισκέφτηκαν αρκετές φορές σε διάστημα τριών ημερών για να χαρτογραφήσουν το χώρο, καταγράφοντας και σε βίντεο την κατόπτευση του για περαιτέρω προσεκτική παρατήρηση των μέτρων ασφαλείας.
Έχοντας διαμοιράσει τους ρόλους τους, εισήλθαν φορώντας χειρουργικές μάσκες διαδοχικά στο κατάστημα προσποιούμενοι τους πελάτες.
Εφαρμόζοντας με ακρίβεια το σχέδιο που είχαν καταρτίσει, έφτασαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί στο χώρο του θησαυροφυλακίου, διέρρηξαν 5 θυρίδες και αφαίρεσαν τα κοσμήματα που βρίσκονταν στο εσωτερικό τους.
- Στρατιωτική θητεία: Από σήμερα σε εφαρμογή το νέο μοντέλο – Όλα όσα αλλάζουν
- Ζάκελι: «Η Ελλάδα είναι το φαβορί στον όμιλό μας»
- Θεσσαλονίκη: Έκρηξη από γκαζάκι τα ξημερώματα έξω από πολυκατοικία
- Oxford Economics: Πότε θα πάψει η Ελλάδα να είναι η πιο υπερχρεωμένη χώρα της ΕΕ;
- Ο Μισάνθρωπος: Η πικρή κωμωδία του Μολιέρου έρχεται στην Αθήνα
- H πλήρης ισότητα παραμένει 123 χρόνια μακριά
- Οι δεξιές δεξαμενές σκέψης χτίζουν μια νέα ηγεμονία – Οι προοδευτικοί στην Ευρώπη πρέπει να αντισταθούν
- Κηφισιά: Επεισοδιακή καταδίωξη και σύλληψη 72χρονου «γνωστού μάνατζερ» – Έτρεχε για δέκα χιλιόμετρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 24.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/yun-xu-qZFCovYUBSo-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442