Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει για την τιμή του βρεφικού γάλακτος – «Να μπει φρένο στην αισχροκέρδεια»
Στην Ελλάδα οι γονείς πληρώνουν το βρεφικό γάλα έως και 213% παραπάνω από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σημειώνει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δώρα Αυγέρη
Επανέρχεται στις ακριβές τιμές του βρεφικού γάλακτος ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με δήλωση που πραγματοποίησε η εκπρόσωπος Τύπου Δώρα Αυγέρη.
Όπως σημειώνει η Δώρα Αυγέρη, «στην Ελλάδα, οι γονείς πληρώνουν το βρεφικό γάλα έως και 213% παραπάνω από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επί μέρες θέτει επιτακτικά το πρόβλημα, καλώντας την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα».
«Θα επιβάλει πλαφόν; Ναι ή όχι;»
Προσθέτει ότι «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εδώ και μέρες έχει ζητήσει την επιβολή πλαφόν στην τιμή του βρεφικού γάλακτος. Να μπει επιτέλους φρένο στην αισχροκέρδεια!».
Σύμφωνα με τη Δώρα Αυγέρη η κυβέρνηση, όμως, κάνει ότι δεν ακούει. «Ο αρμόδιος υπουργός αποφεύγει να απαντήσει. Όπως κι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος σήμερα παραδέχτηκε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την τιμή του βρεφικού γάλακτος, κι ότι η κυβέρνηση μελετά τις λύσεις!», προσθέτει.
Καταληκτικά τονίζει «για πόσο θα τις μελετά, είναι η ερώτηση προς τον πρωθυπουργό» και ρωτά εάν θα επιβάλει πλαφόν.
Δείτε τη δήλωση:
Να παρέμβει εδώ και τώρα η κυβέρνηση στην τιμή του βρεφικού γάλακτος ζητεί ο Κασσελάκης
Πυρά κατά της κυβέρνησης για τις υψηλές τιμές του βρεφικού γάλακτος είχε εκτοξεύσει πριν λίγες μέρες o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης.
Όπως είχε αναφέρει σε δήλωσή του ο Στέφανος Κασσελάκης «η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρακολουθεί παθητικά την εκτόξευση των τιμών του βρεφικού γάλακτος και όλων των αγαθών που σχετίζονται με τη βρεφική φροντίδα την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες γονιών στενάζουν από την ακρίβεια».
Ακόμη, υπογράμμιζε ότι «απαιτούμε εδώ και τώρα από την κυβέρνηση να παρέμβει, ορίζοντας ανώτατη επιτρεπόμενη τιμή χοντρικής και λιανικής πώλησης του βρεφικού γάλακτος και όλων των αναλώσιμων βρεφικών αγαθών που αποτελούν καθημερινή ανάγκη».
- Άρης: Η ομιλία του Γρηγορίου – Τι είπε στους παίκτες μετά τη νέα γκέλα στο πρωτάθλημα
- Ντουμπάι: Αναβάλλεται η προγραμματισμένη πτήση επαναπατρισμού Ελλήνων
- Καύσιμα: «Άλμα» 20% στο ντίζελ και 8% στην αμόλυβδη – Ανήσυχοι οι καταναλωτές
- Μιλγουόκι Μπακς – Ιντιάνα Πέισερς 134-123: «Καθάρισε» ο κυρίαρχος Αντετοκούνμπο, αλλά αποχώρησε τραυματίας (vid)
- Μία γυναίκα και ένα παιδί σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν από πακιστανικές οβίδες, καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται
- Μεγάλη «μάχη» για το 5-8 της Super League: Πέντε ομάδες για τρεις θέσεις – Το πρόγραμμα στο φινάλε
- Από τη σύγκρουση στη συναίνεση: η φιλοσοφική διαδρομή του Γιούργκεν Χάμπερμας
- Μέση Ανατολή: Το ελληνικό «ράλι» αυξήσεων στο ράφι και πού θα κάτσει η «μπίλια»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 16.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/davide-venturelli-lh0mqRUCrok-unsplash-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442