Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έργο Λουτσέσκου

Έργο Λουτσέσκου

Ο Ρουμάνος τεχνικός εντυπωσιάζει με την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα του.

Η πρεμιέρα του δευτέρου γύρου βρίσκει λοιπόν τον ΠΑΟΚ μόνο πρώτο στην κορυφή του πρωταθλήματος και οι φίλοι του ονειρεύονται μέρες του 2019 όταν ο Δικέφαλος κατέκτησε το πρωτάθλημα (3ο της ιστορίας του) και μάλιστα αήττητος ενώ έκανε και το ντάμπλ στο ονειρικό φινάλε της σεζόν.

Επρόκειτο για το masterpiece (αριστούργημα) του Ραζβάν Λουτσέσκου, του μακράν πιο επιτυχημένου τεχνικού στην ιστορία του ΠΑΟΚ ο οποίος έχει βαλθεί να…τρελάνει κόσμο εφέτος.

Διότι αυτό που κάνει – μέχρι στιγμής – σε αυτή την αγωνιστική περίοδο δεν έχει προηγούμενο και αν καταφέρει να φτάσει μέχρι το τέλος (πρωτάθλημα) θα πρόκειται για πολύ μεγαλύτερο επίτευγμα ακόμα και από τον άθλο του 2019 του αήττητου πρωταθλήματος και του ντάμπλ.

Και αυτό διότι τότε, ο Ρουμάνος τεχνικός υπό την πίεση της κατάκτησης του πρωταθλήματος με ένα πολύ ισχυρό και ακριβό ρόστερ είχε «θυσιάσει» από νωρίς την Ευρώπη και είχε ρίξει όλο το βάρος στην Ελλάδα χωρίς κανείς (δικαίως) να του πει τίποτε.

Το σκηνικό του αγώνα με την ΑΕΚ και του χαμένου πρωταθλήματος του 2018 είχε «στοιχειώσει» και τον ίδιο και την ομάδα και το διακύβευμα ήταν μεγάλο οπότε ουδείς είχε να πει κάτι για την ευρωπαϊκή παραφωνία τότε.

Τώρα ενώ η ομάδα δεν ενισχύθηκε ουσιαστικά το καλοκαίρι και ήταν σαφέστατα τουλάχιστον ένα σκαλί κάτω από τις ομάδες του κέντρου (κυρίως στο μεταγραφικό παζάρι καθώς ακόμα και οι δύο μεταγραφές ήρθαν στο και…πέντε) δεν ήταν λίγοι αυτοί που έκαναν λόγο για…λευκή πετσέτα από πλευράς Δικεφάλου που ξεκάθαρα παρουσίασε τη σεζόν ως μια χρονιά ανανέωσης και πρώτα απ’ όλα υπήρχε σκεπτικισμός και από ανθρώπους στη Θεσσαλονίκη.

Ουσιαστικά ο πανέξυπνος Ρουμάνος που είχε εκφράσει και τη δυσαρέσκειά του για τη μη πραγματοποίηση κάποιων μεταγραφών το καλοκαίρι, έβαλε χαμηλά τον πήχη και αποφόρτισε τους παίκτες του σε μια χρονιά αναδόμησης της ομάδας πηγαίνοντας σε μια λογική ότι φτιάχνουμε ένα κορμό για το μέλλον (καθώς αποχώρησαν αρκετοί παίκτες σε μεγάλη ηλικία) αλλά κοιτάμε και κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

Αρχής γενομένης από την Ευρώπη όπου ο ΠΑΟΚ ήταν η μοναδική ελληνική ομάδα που μπήκε σε τόσους νόκ άουτ αγώνες από το καλοκαίρι χωρίς να έχει μαξιλαράκι κατώτερης διοργάνωσης.

«Ξέρουμε αν σε δύο μήνες θα είμαστε ζωντανοί; Πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Έχουμε ένα υπέροχο ταξίδι έως τώρα, αλλά τώρα αυτό που κοιτάμε είναι το παιχνίδι της Κυριακής. Είμαστε περήφανοι που πετύχαμε τα αποτελέσματα αυτά στην Ευρώπη, που εκπροσωπούμε την Ελλάδα με αυτόν τον τρόπο. Κανένας δεν μας έδινε πιθανότητα να μπούμε στον όμιλο και εμείς πάμε στους 16 και παίζουμε ξανά στην Ευρώπη τον Μάρτιο» είπε με νόημα μετά τη νίκη επί της Ελσίνκι ο Ρουμάνος τεχνικός που είδε την ομάδα του να κάνει ρεκόρ συγκομιδή πόντων (16β.) στον όμιλο για ελληνική ομάδα με πέντε νίκες και μια ισοπαλία και ενώ είχε ήδη τρεις νοκ άουτ προκρίσεις με τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και 13-2 τέρματα !

Και τώρα είναι στους «16» του Κόνφερενς Λίγκ και περιμένει να παίξει το Μάρτιο όταν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός βρίσκονται στα…σπίτια τους και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Φερεντσβάρος για να φτάσει εκεί που βρίσκεται ο Δικέφαλος.

Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος στο πρωτάθλημα έχοντας βγάλει εκτός έδρας και τα τρία ντέρμπι με το πρώην ΠΟΚ (2-2 με Παναθηναϊκό, 0-2 με ΑΕΚ και 4-2 τον Ολυμπιακό) και έχοντας ισοφαριστεί στη Λεωφόρο στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων και ενώ θα παίξει κεκλεισμένων των θυρών και τα τρία αυτά παιχνίδια στην Τούμπα όμως δεν το βάζει κάτω και ουσιαστικά πετάει το μπαλάκι του άγχους στους αντιπάλους του.

Όσο για τους παίκτες του Λουτσέσκου πίνουν νερό στο όνομά του τόσο οι νεαροί Έλληνες που τους νουθετεί καθημερινά όσο και οι ξένοι που τον παραδέχονται απόλυτα. Είναι φανερό ότι τους εμπνέει και παίζουν πολλές φορές πάνω από τις δυνάμεις τους.

«Ο “στρατηγός” (σ.σ ο Λουτσέσκου) ξέρει πως να μιλάει στους ποδοσφαιριστές, και ειδικότερα σε εμάς τους επιθετικούς, αλλά και πως να προετοιμάζει το γκρουπ κατάλληλα. Είναι αλήθεια ότι ζητάει από εμάς τους επιθετικούς περισσότερα πράγματα και εγώ το απολαμβάνω» είπε ο Σαμάτα μετά τον αγώνα στην Τρίπολη χαρακτηρίζοντας «Στρατηγό» τον προπονητή του που όμως παράλληλα δουλεύει ακούραστα με το πάθος που θα έδειχνε και ο τελευταίος στρατιώτης.

Σαφέστατα ακόμα είναι νωρίς και το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο, αλλά ο τεχνικός του ΠΑΟΚ έχει «τρυπήσει» το ταβάνι της ομάδας του μέχρι στιγμής.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024