Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Αξιωματούχος των ΗΠΑ – «Πιέσαμε για περιορισμένη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα»
Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι ηγέτες του Ισραήλ αντιτίθενται επί του παρόντος σε μια ολοκληρωτική χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας σε αυτό το στάδιο της επίθεσης.
Στην αποκάλυψη πως οι ΗΠΑ πίεσαν το Ισραήλ να πραγματοποιήσει μια πιο περιορισμένη χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας προχώρησε ένας Αμερικανός αξιωματούχος.
Μιλώντας στους Times of Israel, ο αξιωματούχος υποστήριξε ότι κυβέρνηση Μπάιντεν πίεσε το Ισραήλ να πραγματοποιήσει μια πιο περιορισμένη χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, όπως αυτή που διεξάγουν σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.
Ο Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι ηγέτες του Ισραήλ αντιτίθενται επίσης επί του παρόντος σε μια ολοκληρωτική χερσαία επίθεση σε αυτό το στάδιο, διότι θα μπορούσε κάλλιστα να θέσει σε κίνδυνο τους ομήρους που βρίσκονται σήμερα στη Γάζα και κατά συνέπεια δεν χρειάστηκε πίεση από την Ουάσινγκτον για να επιλέξει την τρέχουσα στρατιωτική πορεία.
Οι ΗΠΑ ελπίζουν να κερδίσουν λίγο χρόνο για να διαπραγματευτούν την απελευθέρωση ομήρων
Στην κυβέρνηση Μπάιντεν παραμένει σκεπτικισμός όσον αφορά την ευρύτερη στρατηγική του Ισραήλ, δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν έχει πει ποιος θέλει να κυβερνήσει τη Γάζα όταν επιτύχει τον στόχο της να ανατροπής τη Χαμάς, είπε ακόμα ο Αμερικανός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον θέτει κατ’ ιδίαν τις ανησυχίες της στον πρωθυπουργό και τους κορυφαίους συνεργάτες του.
Οι ΗΠΑ συμβουλεύουν το Ισραήλ να καθυστερήσει τη χερσαία εισβολή
Υπενθυμίζεται πως Αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει συμβουλέψει το Ισραήλ να καθυστερήσει τη χερσαία εισβολή στη Γάζα, ελπίζοντας να κερδίσει λίγο χρόνο για να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση ομήρων και να επιτρέψει να φτάσει περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή.
Επιπλέον η Αμερική χρειάζεται περισσότερο χρόνο ώστε να προετοιμαστεί για επιθέσεις εις βάρος των συμφερόντων της, από ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν, οι οποίες (επιθέσεις) είναι πιθανό να ενταθούν μόλις το Ισραήλ εισχωρήσει πλήρως στη Γάζα.
Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει απαιτήσεις από το Ισραήλ και εξακολουθεί να υποστηρίζει την χερσαία εισβολή και την εξάλειψη της Χαμάς, σύμφωνα με τους New York Times.
Μετά την απελευθέρωση των δύο Αμερικανίδων ομήρων ωστόσο, η συμβουλή των ΗΠΑ προς το Ισραήλ μετατράπηκε σε πίεση για περισσότερο χρόνο προκειμένου να διαπραγματευτούν για την απελευθέρωση των συνολικά 212 αιχμαλώτων στα χέρια της Χαμάς, σύμφωνα και με το CNN.
- Σουδάν: Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα δεινά γυναικών και κοριτσιών εννιά χώρες του ΣΑ του ΟΗΕ
- Αλβανία: Επεισόδια σε αντικυβερνητική διαδήλωση κατά της διαφθοράς στα Τίρανα
- Τραμπ: Θα ήταν σοφό για τον Μαδούρο να φύγει – Μαδούρο: Θα τα πήγαινε καλύτερα ο Τραμπ αν κοιτούσε τη χώρα του
- Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει όλα τα μεγάλα υπεράκτια έργα αιολικής ενέργειας, για «λόγους εθνικής ασφαλείας»
- Κολομβία: Drones θα ψεκάσουν με γλυφοσάτη φυτείες κόκας, υπό την πίεση των ΗΠΑ
- Ουκρανία: Νέα ρωσική επίθεση στην Οδησσό – Στο στόχαστρο πλοίο και λιμενικές υποδομές
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Αν ταξιδέψετε…
- Στο στόχαστρο η Binance για λειτουργία ύποπτων λογαριασμών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 23.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/samuel-quek-1YzWh7ZrJlA-unsplash-1-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442