Βαρβιτσιώτης για Blue Horizon: «Δεν εξισώνω το θύμα με τους θύτες – Υπήρχε λιμενικός σε βάρδια»
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε με ανακοίνωσή του να πάρει θέση ο Μητσοτάκης για τη δήλωση Βαρβιτσιώτη που «εξισώνει το θύμα με τους θύτες»
Με αφορμή την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη σε σχέση με τα μέλη του πληρώματος που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προχώρησε σε νέα δήλωση στην οποία αναφέρει ότι είναι αδιανόητο κάποιοι να τον κατηγορούν ότι προσπαθεί να εξισώσει το θύμα με τους θύτες.
Έκανε ακόμα λόγο για πολιτική εκμετάλλευση του θέματος ενώ διαβεβαίωσε την οικογένεια του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη ότι θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να αποδοθεί δικαιοσύνη.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης μιλώντας ακόμα στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο ανέφερε ότι «οι εντολές που έχω λάβει από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι το υπουργείο Ναυτιλίας να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να συνδράμει την έρευνα της Δικαιοσύνης με όποια στοιχεία αυτή χρειαστεί ώστε να αποδώσει τις ποινές που πρέπει να επιβληθούν σε αυτούς που συντέλεσαν σε αυτό το τρομερό γεγονός».
«Αισθάνομαι φρίκη και δεν μπορώ να ξεπεράσω το σοκ», δήλωσε ακόμη ενώ για τα πραγματικά περιστατικά είπε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει ήταν παρών λιμενικός κατά τον απόπλου του πλοίου, αν και πλήρης εικόνα για τα συμβάντα θα υπάρξει από το πόρισμα της ΕΔΕ που αναμένεται αύριο.
«Μιλώντας με τον κεντρικό λιμενάρχη με διαβεβαίωσε ότι παρών ήταν λιμενικός και μάλιστα προσέτρεξε. Ωστόσο βλέποντας τα βίντεο διέταξα ΕΔΕ για πιθανές ενέργειες ή παραλείψεις», είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης, σημειώνοντας ωστόσο ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει «σε βάρδια ήταν ένας λιμενικός, έμπειρος που έχει σώσει ζωές και μάλιστα έχει βραβευθεί με τιμητική διάκριση».
Η δήλωση απάντηση του Βαρβιτσιώτη στον ΣΥΡΙΖΑ
«Σήμερα όλη η Ελλάδα είναι σοκαρισμένη από τον τραγικό θάνατο στον οποίο οδήγησαν με τις ενέργειές τους μέλη του πληρώματος του πλοίου «Blue Ηοrizon», τον 36χρονο συνάνθρωπό μας Αντώνη Καργιώτη.
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην οικογένειά του. Καταδικάζουμε τους ναυτικούς για τις παράνομες πράξεις τους. Αλλά και για το γεγονός ότι δεν τήρησαν τον απαράγραπτο κανόνα που αιώνες τώρα οι Έλληνες ναυτικοί τιμούν: να σώζουν τους ανθρώπους στη θάλασσα και όχι να τους πετούν σε αυτή, κάτω μάλιστα απ’ αυτές τις συνθήκες.
Η Δικαιοσύνη έχει αναλάβει τον ρόλο που έχει για την απόδοση των ποινικών ευθυνών των υπαιτίων του τραγικού γεγονότος.
Ζήτησα τη διενέργεια κατεπείγουσας ΕΔΕ για τις διοικητικές ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ως προς τη διαχείριση του θανατηφόρου περιστατικού.
Αδιανόητο κάποιοι να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά το γεγονός και να με κατηγορήσουν για προσπάθεια εξίσωσης του θύματος με τους θύτες

Η μοιραία πτώση του 36χρονου
Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι αδιανόητο κάποιοι να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά το γεγονός και να με κατηγορήσουν για προσπάθεια εξίσωσης του θύματος με τους θύτες. Κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο για μένα. Θέλω να διαβεβαιώσω την οικογένεια του θύματος ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που πρέπει».
Υπενθυμίζουμε ότι στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόταν ότι:
«Την ώρα που η ελληνική κοινωνία είναι σοκαρισμένη από την αποτρόπαιη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά, ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσιώτης προέβη σε μια απάνθρωπη δήλωση:
‘’Υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν την δουλειά τους και βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία», είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης εξισώνοντας το θύμα με τους θύτες αυτής της βαρβαρότητας», τονίζει χαρακτηριστικά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει τον «αποτροπιασμό» του για τη δήλωση του κ. Βαρβιτσιώτη και σημειώνει πως θεωρεί «αυτονόητη την άμεση καταδίκη της από τον κ. Μητσοτάκη».
- Ισημερινός: Ανταλλαγή πληροφοριών με ευρωπαϊκό κέντρο για την καταπολέμηση των ναρκωτικών
- Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα πλήττει τη Γη – Τι μπορεί να προκαλέσει
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442