Ανακρίνεται άνδρας για την «εξαφάνιση» 2.000 αντικειμένων από το Βρετανικό Μουσείο
Αυτό στο οποίο συμφωνούν όλοι στο ΗΒ είναι ότι το Βρετανικό Μουσείο δεν ξέρει τι... του γίνεται, καθώς δεν είναι όλα τα αντικείμενα καταγεγραμμένα
Ένας άνδρας ανακρίνεται από την βρετανική αστυνομία για την κλοπή και καταστροφή 2.000 αντικειμένων και αρχαιοτήτων από το Βρετανικό Μουσείο.
Να υπενθυμίσουμε ότι το μουσείο έχει ήδη απολύσει τον 56χρονο Πίτερ Χιγκς, επικεφαλής επιμελητή των ελληνικών και ρωμαϊκών συλλογών του μουσείου και αυθεντία στον τομέα του.
Τα αντικείμενα, που περιλαμβάνουν κοσμήματα από χρυσό και ημιπολύτιμους λίθους, κλάπηκαν σε μια περίοδο αρκετών ετών, ενώ ορισμένα εντοπίστηκαν να πωλούνται στο eBay το 2016.
Ο 56χρονος Χιγκς, που εργαζόταν επί 30 χρόνια στο Βρετανικό Μουσείο και υποστηρίζει ότι είναι αθώος, έχει απολυθεί από τον Ιούλιο.
Το Βρετανικό Μουσείο δεν έχει… ιδέα για τις συλλογές του
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας: «Συνεργαζόμαστε με το Βρετανικό Μουσείο και θα εξακολουθήσουμε να το πράττουμε. Δεν θα δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες».
Το μουσείο την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι εκθέματα από την συλλογή του είτε λείπουν, είτε εκλάπησαν, είτε καταστράφηκαν.
Σύμφωνα με την Daily Telegraph, ο αριθμός των κλεμμένων αντικειμένων πλησιάζει τα 2.000 και η αξία τους ανέρχεται σε εκατομμύρια λίρες.
Αυτό πάντως στο οποίο συμφωνούν όλοι είναι ότι το μουσείο δεν ξέρει τι… του γίνεται, καθώς δεν είναι όλα καταγεγραμμένα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Euroleague όρισε τον Ντιφαλά στο Παναθηναϊκός – Μπασκόνια
- Γροιλανδία: «Δεν σκέφτομαι πλέον αποκλειστικά την ειρήνη» – Νέες απειλές Τραμπ και έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες
- Ταΰγετος: «Είχαν κακώσεις και δεν μπορούσανε να περπατήσουν» – Αίσιο τέλος για τους 8 ορειβάτες
- Αγρότες: Ψαλιδίζει τις προσδοκίες ο Τσιάρας – «Η κυβέρνηση έχει κάνει τις τελικές της ανακοινώσεις»
- Η Τόνια Σωτηροπούλου αποχαιρετά τον πατέρα της – Η συγκινητική ανάρτησή της
- Θεσσαλονίκη: 38χρονος διέρρηξε 14 οχήματα μέσα σε λίγες ώρες
- Πρώτη κρούση για τον Τσάμπι Αλόνσο: Τον θέλει η Άιντραχτ Φρανκφούρτης
- Εξεταστική – ΟΠΕΚΕΠΕ: Αρνείται να εξετάσει τον Γκόλια η αντιπολίτευση – «Ευτελισμός της διαδικασίας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-134x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)




















![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442