Τη δεύτερη θέση στο Diamond League της Λοζάνης κατέλαβε ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο “χρυσός” Ολυμπιονίκης του μήκους είχε καλύτερο άλμα στα 8,07 μ. (-0,8), ενώ είχε ένα ακόμη άλμα στα 8,05 μ. (-0,6). Ο 25χρονος άλτης του μήκους στην τελευταία του προσπάθεια θα μπορούσε να έχει βγάλει ένα ακόμη μεγάλο άλμα καθώς δεν βρήκε καν βαλβίδα αλλά “προσγειώθηκε” στα 7,91 μέτρα.
Αυτή ήταν η τρίτη φετινή παρουσία του Τεντόγλου σε Diamond League μετά από τις συμμετοχές του σε Παρίσι και Όσλο. Η επόμενη παρουσία του έχει προγραμματιστεί επί ελληνικού εδάφους στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του Βόλου που θα γίνει 8 με 9 Ιουλίου. Την πρώτη θέση στο μήκος στον αγώνα της ελβετικής πόλης πήρε ο Λαγκουίν Νάιρν από τις Μπαχάμες με 8,11 μ. (-0,3) με τον Γιαπωνέζο Γιούκι Χασιόκα να είναι τρίτος με 7,98 μέτρα (-1,2).
Η Ελίνα Τζένγκο ολοκλήρωσε τον κύκλο αγώνων στο εξωτερικό με τη συμμετοχή στη Λοζάνη. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του ακοντισμού κατέλαβε την ένατη θέση με βολή στα 57,71μ., ενώ ήταν άκυρη στις δύο άλλες προσπάθειες της. Νικήτρια στον αγώνα ήταν η Μακένζι Λιτλς με 65,70μ. και νέο ατομικό ρεκόρ και δεύτερη η Χαρούκα Κιταγκουτσι με 63,34 μέτρα. Η τριάδα έκλεισε με την Λίνα Μουζ με 62,58 μέτρα. Η Τζένγκο θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να κάνει τον επόμενο αγώνα της στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του Βόλου.
Η Κατερίνα Στεφανίδη πήρε την ένατη θέση στο μίτινγκ. Η ελληνίδα πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ ξεπέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια τα 4,41 μ., ενώ το ίδιο συνέβη και με τα 4,51 μέτρα. Στη συνέχεια ο πήχης ανέβηκε στα 4,61 μ. όπου η παγκόσμια πρωταθλήτρια είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες. Επόμενος αγώνας για την Στεφανίδη θα είναι στον Βόλο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.
Και μαθηματικά στα πλέι οφ του Europa League ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, με τον δικέφαλο να ελπίζει ακόμη και για την 8άδα. Βαθμολογία, αποτελέσματα της League Phase μετά την 7η αγωνιστική και το πρόγραμμα της 8ης.