Καρκινοπαθής στην Κύπρο: Της έδωσαν 6 μήνες ζωής, υποβλήθηκε σε χημειοθεραπείες αλλά τελικά… έκαναν λάθος
Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε 40χρονη στην Κύπρο. Έρευνα διέταξε η υπουργός Υγείας
Την καταγγελία έφερε στο φως «Ο Φιλελεύθερος» με δημοσίευμα την Παρασκευή, αναφέροντας ότι η 40χρονη ενημερώθηκε ότι πάσχει από μεταστατικό καρκίνο με προσδόκιμο ζωής τους έξι μήνες και υποβλήθηκε σε κύκλο χημειοθεραπειών, ενώ τελικά αποδείχθηκε ότι ουδέποτε έπασχε από καρκίνο.
Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», η διάγνωση βασίστηκε σε βιοψία που δεν ήταν δική της αλλά ανήκε σε ασθενή ο οποίος πιθανώς μέχρι σήμερα να μη γνωρίζει ότι πάσχει από καρκίνο. Η 40χρονη με επιστολή της ζητά απαντήσεις τόσο από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου έγινε η βιοψία, όσο και από το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου, όπου λήφθηκε το δείγμα, αναφέρει η εφημερίδα.
Τι απαντά το ιατρικό κέντρο
Το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου σημειώνει πως έχει ενημερωθεί για την επιστολή, στην οποία παρατίθενται στοιχεία για αποτελέσματα που δόθηκαν στη γυναίκα παρότι αφορούσαν άλλον ασθενή. Ωστόσο τονίζει πως, από τα πρώτα στοιχεία διερεύνησης, προκύπτει ότι η 40χρονη δεν υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία.
«Χωρίς να υποτιμούμε την αναστάτωση που έχει προκληθεί, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους ασθενείς και τις οικογένειες τους ότι αντιμετωπίζουμε αυτούς τους ισχυρισμούς με απόλυτη ευαισθησία και επιμέλεια.
Ο κύριος μας στόχος, από την έναρξη της λειτουργίας του κέντρου πριν 25 χρόνια ήταν, παραμένει και το πετυχαίνουμε, η παροχή υψηλού επιπέδου φροντίδας στους ασθενείς μας. Μόλις ολοκληρωθεί η εσωτερική έρευνα και εξαχθούν βέβαια συμπεράσματα, θα ενημερωθούν όλοι και οι άμεσα εμπλεκόμενοι» αναφέρει το Ογκολογικό Κέντρο.
Υπ. Υγείας: Αμεση διερεύνηση του περιστατικού
Οδηγίες για άμεση διερεύνηση του περιστατικού, έδωσε η υπουργός Υγείας Δρ. Πόπη Κανάρη, κάνοντας λόγο για μια ιδιαιτέρως σοβαρή καταγγελία.
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
- Τραγωδία στη Γαλλία: Τέσσερις νεαροί Πορτογάλοι σκοτώθηκαν σε τροχαίο κοντά στα σύνορα με την Ελβετία
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)








![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-109x85.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)










![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)










































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442