Ένοπλες Δυνάμεις: Συνεκπαίδευση μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας με αεροσκάφη των ΗΠΑ
Σκοπός της άσκησης ήταν η εκπαίδευση και η συντήρηση των πληρωμάτων των αεροσκαφών F-16 σε διαδικασίες εναέριου ανεφοδιασμού .
Την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023, διεξήχθη άσκηση εναέριου ανεφοδιασμού μεταξύ μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας και αεροσκαφών της U.S. Air Force (USAF).
Η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε στην συνεκπαίδευση με 50 εξόδους αεροσκαφών F-16 και η USAF με 2 εξόδους αεροσκαφών KC-135 της 134 Air Refueling Wing που έχουν μετασταθμεύσει στην 110 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Λάρισας.
Σκοπός της άσκησης ήταν η εκπαίδευση και η συντήρηση των πληρωμάτων των αεροσκαφών F-16 σε διαδικασίες εναέριου ανεφοδιασμού (Air to Air Refueling – AAR) ημέρα και νύχτα.
Δείτε φωτογραφίες:

- Tουρισμός: Η εκεχειρία έφερε κρατήσεις αλλά η αβεβαιότητα επανήλθε
- Ο Δήμος Μετσόβου επιχειρεί να αναδείξει και πάλι τα παραδοσιακά επαγγέλματα
- Τα μεγάλα μοντέλα ΑΙ πάτωσαν σε τεστ ιατρικών διαγνώσεων
- Ηράκλειο: Πάνω από 1000 παραβάσεις οδηγών βεβαιώθηκαν το τετραήμερο του Πάσχα στο Ηράκλειο
- Ποδοσφαιριστής στην Παραγουάη έγινε… Βουτσάς και έβαλε γκολ με το πρόσωπο (vids)
- Απάντηση ΥΠΕΞ στην Τουρκία: «Η Συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει με σαφήνεια τον χαρακτήρα της μειονότητας στη Θράκη ως θρησκευτικής»
- Στην «πυρά» ο Τζάστιν Μπίμπερ για το live του στο Coachella
- Χρηματοδότηση για παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στο δίκτυο της Πελοποννήσου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442