Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση «Stolen Cerberus 23»

Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση «Stolen Cerberus 23»

Με τη συμμετοχή ελληνικών και αμερικανικών δυνάμεων.

Κοινή άσκηση, με την ονομασία «Stolen Cerberus 23», πραγματοποίησαν από 2 έως 10 Μαΐου, πραγματοποίησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών, υπό τον συντονισμό της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ.

Στην άσκηση «Stolen Cerberus 23» συμμετείχαν δυνάμεις και μέσα Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΕΔ-ΔΕΕ) της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ και της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και μεταγωγικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και προσωπικό της Σχολής Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ) του ΓΕΣ, ενώ από αμερικανικής πλευράς συμμετείχε προσωπικό της 37th Airlift Squadron με 3 Αεροσκάφη C-130J.

Η άσκηση έλαβε χώρα σε περιοχές στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και στη Σκύρο. Στη διάρκειά της εκτελέστηκαν άλματα ελεύθερης πτώσης και στατικού ιμάντα, καθώς και αντικείμενα ρίψης εφοδίων σε ξηρά και θάλασσα, που συνέβαλαν στην επαύξηση του επιπέδου της μαχητικής ικανότητας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχουσών δυνάμεων.

Μάλιστα, την Τρίτη 9 Μαΐου πραγματοποιήθηκε συμβολική πτήση (Acropolis Fly By) σχηματισμού μεταγωγικών αεροσκαφών πάνω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και στη συνέχεια εκτελέστηκαν ρίψεις αλεξιπτωτιστών ελεύθερης πτώσης και στατικού ιμάντα στη Ζώνη Ρίψης Μεγάρων.

H σειρά ασκήσεων «Stolen Cerberus» πραγματοποιείται από το 2013 σε ετήσια βάση και αναδεικνύει την διαχρονική συνεργασία της Ελλάδας και των ΗΠΑ στον τομέα των Ειδικών Επιχειρήσεων. Η «Stolen Cerberus-23» εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ, και στο πλαίσιο της παροχής Υποστήριξης Φιλοξενούντος Έθνους (Host Nation Support – HNS) της Επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ (Mutual Defense Cooperation Agreement – MDCA).

Sports in

Επίσημο: Χωρίς τον Μέσι η Αργεντινή για τα φιλικά στην Αμερική

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αργεντινής (AFA) επιβεβαίωσε την απουσία του Λιονέλ Μέσι από τα φιλικά του Μαρτίου στην Αμερική.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024