Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αρχηγός ΓΕΕΘΑ για τους Έλληνες στο Σουδάν: «Σε απόλυτη συνεργασία με το ΥΠΕΞ και την ελληνική κυβέρνηση»

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ για τους Έλληνες στο Σουδάν: «Σε απόλυτη συνεργασία με το ΥΠΕΞ και την ελληνική κυβέρνηση»

Και οι δύο τραυματίες θα νοσηλευτούν και κατευθύνονται ήδη προς το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου θα μπορέσουν να φιλοξενηθούν μαζί με τις οικογένειες τους.

Δέκα επτά άτομα, 13 Έλληνες και 4 άλλοι υπήκοοι σύζυγοι Ελλήνων, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά και ένας τραυματίας χειρουργημένος στα πόδια, έφτασαν στην 112 Πτέρυγα Μάχης σήμερα, Τρίτη 25 Απριλίου, από το Σουδάν.

Την αποστολή υποδέχθηκαν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Ανδρέας Κατσανιώτης, και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

«Με μεγάλη τιμή και χαρά υποδέχομαι σήμερα στην πατρίδα τους πρώτους Έλληνες που έρχονται από το Σουδάν. Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια σε όσους όσοι προσπάθησαν και κατάφεραν σήμερα να έχουμε εδώ τους συμπατριώτες μας. Το υπουργείο εξωτερικών προέβη στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να διασφαλίσουμε την ασφαλή έξοδό τους από εκεί. Από εδώ και μπρος σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο έτσι ώστε όλοι οι Έλληνες με ασφάλεια να επιστρέψουν στην πατρίδα» δήλωσε ο κ. Κατσανιώτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δεύτερος τραυματίας έρχεται με άλλη πτήση από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. «Από τη στιγμή που έχουν φτάσει στην Ελλάδα, πιστεύω πως η κατάσταση θα είναι καλύτερη», είπε.

Στο 401 οι τραυματίες

«Από πλευράς στρατιωτικής καταστάσεως η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη. Βρισκόμαστε στην περιοχή ενδιαφέροντος», είπε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ χωρίς να προσχωρήσει σε λεπτομέρειες.

«Βρισκόμαστε στην περιοχή ενδιαφέροντος και είμαστε σε απόλυτη συνεργασία με το ΥΠΕΞ και την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις να συμβάλουν με τον τρόπο που τους ζητείται στον απεγκλωβισμό ελλήνων πολιτών από το Σουδάν».

Και οι δύο τραυματίες θα νοσηλευτούν και κατευθύνονται ήδη προς το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου θα μπορέσουν να φιλοξενηθούν μαζί με τις οικογένειες τους.

«Είμαστε σε πολύ στενή συνεργασία με σύμμαχες χώρες προκειμένου να διευκολύνουμε τον απεγκλωβισμό ελλήνων πολιτών από το Σουδάν με μέσα άλλων κρατών και έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε και δικά μας μέσα όταν δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες» δήλωσε ο στρατηγός.

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024