Η ΕΕ επισπεύδει τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία για την παροχή στήριξης στην αντεπίθεση του Κιέβου κατά των ρωσικών δυνάμεων, όπως είπε σήμερα ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν, σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα Le Parisien.
«Θα επιταχύνουμε τις προσπάθειες μας για την παράδοση όπλων και πυρομαχικών–αυτός είναι ένας πόλεμος μεγάλης σφοδρότητας στον οποίο παίζουν κρίσιμο ρόλο. Προετοιμαζόμαστε ότι ο πόλεμος θα κρατήσει πολλούς περισσότερους μήνες ή ακόμη περισσότερο», δήλωσε ο Μπρετόν επικαλούμενος τη δέσμευση για προμήθεια ενός εκατομμυρίου όπλων υψηλού διαμετρήματος μέσα στους επόμενους 12 μήνες.
Νωρίτερα μέσα στον μήνα η Ουκρανία εξαπέλυσε αντεπίθεση για την ανάκτηση εδαφών από τις ρωσικές δυνάμεις και ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν κάλεσε την περασμένη Πέμπτη τους συμμάχους του Κιέβου να «βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη» για να το προμηθεύσουν με περισσότερα όπλα και πυρομαχικά.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.