Επικοινωνία Ανδρουλάκη-Σαρμά για το τραγικό ναυάγιο – Στην Καλαμάτα σπεύδει ο Κωνσταντινόπουλος
Ο Νίκος Ανδρουλάκης ενημερώθηκε για το πολύνεκρο ναυάγιο από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό - Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μεταβαίνει στην Καλαμάτα, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά, και ενημερώθηκε για το τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.
Παράλληλα, ο τέως αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μεταβαίνει στο λιμάνι της Καλαμάτας, εκπροσωπώντας τον Νίκο Ανδρουλάκη, προκειμένου να ενημερωθεί για το τραγικό ναυάγιο.
Στους 78 οι νεκροί πρόσφυγες
Εν τω μεταξύ, αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός του πολύνεκρου ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου, καθώς στους 78 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών προσφύγων, σε διεθνή ύδατα, μετά την ανατροπή αλιευτικού σκάφους με αδιευκρίνιστο αριθμό επιβαινόντων.
Φόβος όλων είναι πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί περισσότερο τις επόμενες ώρες, καθώς πληροφορίες, οι οποίες ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται από το Λιμενικό, αναφέρουν πως πάνω στο σκάφος επέβαιναν έως και 500 άτομα – ίσως και περισσότερα.
Οι επιβαίνοντες στο αλιευτικό, σύμφωνα με μαρτυρίες, κατάγονται από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, τη Συρία και την Παλαιστίνη.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.