Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν: Το παρασκήνιο από το δείπνο στους ξένους ηγέτες και η απορία για τα... μάνγκο

Ερντογάν: Το παρασκήνιο από το δείπνο στους ξένους ηγέτες και η απορία για τα… μάνγκο

Οι δύο στιγμές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν που έγιναν viral.

Δείπνο στους επίσημους καλεσμένους που βρέθηκαν στην Άγκυρα για την ορκωμοσία αλλά και για να τον συγχαρούν για τη νέα προεδρική του θητεία, παρέθεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χθες Σάββατο.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δύο ώρες πριν ανακοινώσει το νέο κυβερνητικό σχήμα δήλωσε στους προσκεκλημένους ηγέτες ότι η Τουρκία θα ενισχύσει το διάλογο με τις άλλες χώρες και θα συνεχίσει να δίνει προτεραιότητα στη διπλωματία για να διασφαλίσει την παγκόσμια ειρήνη.

Στη δεξίωση του Τούρκου προέδρου έδωσαν το παρών ηγέτες από όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ αλλά και αρχηγοί ή εκπρόσωποι από χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής, καθώς και των Βαλκανίων αλλά και ο πρωθυπουργός της Κούβας, Μάνουελ Μαρέρο Κρουζ.

Ο διάλογος με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν που έγινε viral

Μάλιστα στα τουρκικά ΜΜΕ έχει αρχίσει να αναπαράγεται σήμερα, Κυριακή, το παρασκήνιο από το δείπνο και ο διάλογος που είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν, Σαχμπάζ Σαρίφ.

Στο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου στα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, ο Τούρκος πρόεδρος συνοδεύεται από τη σύζυγό του Εμινέ Ερντογάν και ο αρχηγός του πακιστανικού κράτους από τη δική του, Τεχμίνα Ντουράνι.

Στον διάλογο ανάμεσα στον Σαρίφ και τον Ερντογάν, ο πρόεδρος του Πακιστάν αναφέρεται στο δώρο που έφερε στον Ερντογάν που είναι μάνγκο.

«Ο λαός του Πακιστάν είναι πολύ χαρούμενος για την εκλογή σας. Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκλησή σας και που μοιράζεστε αυτή τη χαρούμενη στιγμή μαζί μας», είπε αρχικά ο Σαρίφ προσθέτοντας ότι του έφερε σαν δώρο μάνγκο.

Τότε ο Ερντογάν εκφράζει την απορία του, «που είναι τα μάνγκο;», με τον Σαρίφ να τον ενημερώνει ότι έχουν σταλεί ήδη στους συνεργάτες του. «Τα μισά είναι για τον αδερφό μου και τα μισά για την αδερφή μου (εννοεί τον Ρετζέπ Ταγίπ και την Εμινέ Ερντογάν)», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός του Πακιστάν.

Στο τέλος της στιχομυθίας ο Τούρκος πρόεδρος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Σαρίφ για το δώρο του. «Γνωρίζω ότι τα μάνγκο του Πακιστάν είναι πολύ νόστιμα και γλυκά», ακούγεται να λέει ο Ερντογάν στο τέλος του βίντεο.

Viral οι αποτυχημένες προσπάθειες του Σαρίφ για αγκαλιά

Ωστόσο εκτός από τη συζήτηση για τα μάνγκο ο πρωθυπουργός του Πακιστάν έγινε viral και για άλλον λόγο και συγκεκριμένα για το γεγονός ότι απέτυχε να αγκαλιάσει και μάλιστα δύο φορές τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ειδικότερα σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου ο Σαχμπάζ Σαρίφ προσπαθεί να γίνει πιο εγκάρδιος και να αγκαλιάσει τον Τούρκο πρόεδρο με τον Ερντογάν ωστόσο να τηρεί μία πιο μετριοπαθή στάση και απλώς να του δίνει το χέρι του.

Sports in

Οι δύο παίκτες της Premier League που κατηγορούνται για βιασμό αποβλήθηκαν από την ομάδα τους

Οι δύο ποδοσφαιριστές που συνελήφθησαν για βιασμό, αποβλήθηκαν από την ομάδα που αγωνίζονται.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024