Το 2-1 στη σειρά των τελικών της Handball Premier έκανε η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε 23-19 του Ολυμπιακού.
Οι ερυθρόλευκοι οι οποίοι πλήρωσαν το νεκρό τους διάστημα, μειώσαν τη διαφορά στο φινάλε (22-19), ωστόσο δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του ματς, έχοντας απέναντι τους έναν τρομερό Μάτσκεβιτς, ο οποίος κατέγραψε 21 αποκρούσεις!
Πλέον η σειρά επιστρέφει στην Ηλιούπολη (26/5, 19:30), εκεί όπου οι Πειραιώτες έχοντας φυσικά και τον κόσμο στο πλευρό τους θα επιδιώξουν να κάνουν το 2-2, στέλνοντας τη σειρά των τελικών σε πέμπτο ματς.
Η ΑΕΚ πήρε μικρό προβάδισμα δύο τερμάτων, το οποίο ο Ολυμπιακός κατάφερε γρήγορα να φέρει στα ίσα με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών (4-4).
Οι δύο ομάδες συνέχισαν να πηγαίνουν χέρι χέρι στο σκορ, με την ΑΕΚ να προηγείται 9-8 με τέρμα του Ηλιούπουλου και τον Οστρούτσκο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι να διαμορφώνει το 9-9 του πρώτου μέρους.
Στο 34:53, ο Νιόκας μείωσε σε 12-11, με γκολ στην κόντρα. Ωστόσο, ο Θρύλος «κόλλησε» επιθετικά, για περίπου 14 λεπτά και έμεινε πίσω με 19-11, με τον Παπαβασίλη να μειώνει σε 19-12, στο 48:42.
Νέο γκολ του Παπαβασίλη και 19-13, στο 49:40, με τον Πασσιά να μαζεύει τη διαφορά στο -5 (19-14), με δυνατό σουτ (50:30). Στο 54:42, οι «ερυθρόλευκοι» πλησίασαν στα τέσσερα τέρματα (21-17), με τον Καραμπουρνιώτη, ενώ ένα λεπτό μετά, ο Μοντόρο έκανε το 22-18. Νέο γκολ του Καραμπουρνιώτη και 22-19, τρία λεπτά πριν από το φινάλε, διάστημα στο οποίο ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι καλύτερο και γνώρισε την ήττα (23-19).
Η τρομερή Φενέρμπαχτσε γύρισε από το -17 (67-50, 28′) και πήρε σπουδαίο διπλό στην έδρα της Μονακό με 92-86 για την έκτη σερί νίκη της στην Euroleague.