Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές Τουρκία: Το μήνυμα του Ενές Καντέρ - «Ας νικήσουμε τον δικτάτορα Ερντογάν»

Εκλογές Τουρκία: Το μήνυμα του Ενές Καντέρ – «Ας νικήσουμε τον δικτάτορα Ερντογάν»

Ο Τούρκος μπασκετμπολίστας έχει επικηρυχθεί για 500.000 δολάρια.

Κρίσιμη είναι η σημερινή ημέρα για την Τουρκία, με εκατομμύρια πολίτες να ψηφίζουν νωρίτερα σε όλη τη χώρα για τις προεδρικές και τις βουλευτικές εκλογές.

Οι κάλπες έκλεισαν στις 17:00 και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε το πρώτο του μήνυμα στο Twitter σημειώνοντας πως η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε με τον τρόπο που αρμόζει στη δημοκρατία της Τουρκίας και έστειλε μήνυμα να προστατευθούν οι κάλπες.

Λίγο πριν βγουν τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών, ο Τούρκος μπασκετμπολίστας, Ενές Καντέρ, θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα.

Μεταξύ άλλων, ο 30χρονος παίκτης ζήτησε από τον κόσμο να προσευχηθεί για την πατρίδα του και ευχήθηκε να νικηθεί ο «δικτάτορας Ερντογάν».

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για το σπίτι μου, την Τουρκία.  Παλεύω επί 10 χρόνια για την ελευθερία και τη δημοκρατία στην Τουρκία. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι υποστήριξαν τη χώρα μου», δήλωσε ο Ενές Καντέρ.

Και πρόσθεσε: «Ένα τελευταίο πράγμα που ζητάω από όλους εσάς είναι να προσευχηθείτε για την όμορφη πατρίδα μου. Ας νικήσουμε τον δικτάτορα Ερντογάν».

Το μήνυμά του

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες ο μπασκετμπολίστας κατήγγειλε ότι δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του ενώ στις 13 Ιανουαρίου το όνομά του μπήκε στη «Λίστα Καταζητούμενων Τρομοκρατών», με την Άγκυρα να τον επικηρύσσει, προσφέροντας 500.000 δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή του.

Συγκριμένα, ο 30χρονος μπασκετμπολίστας θεωρήθηκε μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης επειδή υποστήριξε τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Την είδηση για την επικήρυξη του Ενές Καντέρ μετέδωσαν τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης επικαλούμενα το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας και την «Λίστα των Καταζητούμενων Τρομοκρατών».

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ίδια λίστα με τον Ενές Καντέρ, που έχει βρει καταφύγιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, βρίσκεται και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Χακάν Σουκούρ, ο οποίος έχει σχολιάσει και αυτός τις κινήσεις του «Σουλτάνου».

Η Τουρκία είχε ακυρώσει το διαβατήριο του Καντέρ το 2017, όταν και προσπάθησε να τον συλλάβει κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του.

Την απελευθέρωσή του εξασφάλισε το… ΝΒΑ με τη βοήθεια του Στέιτ Ντιπαρτμεντ, ενώ ο Καντέρ υιοθέτησε το επώνυμο «Freedom» και έγινε Αμερικανός πολίτης.

«Φυσικά και φοβάμαι για τη ζωή μου. Κάθε μέρα που ξυπνάω κοιτάζω το τηλέφωνό μου και υπάρχουν εκατοντάδες απειλές για τη ζωή μου. Θέλω όλοι οι ηγέτες του κόσμου, όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ, θέλω οι δυτικοί ηγέτες να προχωρήσουν σε ενέργειες κατά του Ερντογάν. Θέλω ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης να κάνει κάποιες ουσιαστικές ενέργειες κατά του Ερντογάν επειδή καταλαβαίνω ότι η σχέση των δύο χωρών είναι πολύ σημαντική αλλά ο Ερντογάν θα επιτεθεί στην Ελλάδα μία μέρα», εξομολογήθηκε πρόσφατα ο ίδιος σε συνέντευξή του στο OPEN.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024