New York Times: Οι εταιρείες της ΤΝ κλέβουν την πνευματική ιδιοκτησία των ΜΜΕ
«Οδεύουμε σε ένα μέλλον όπου θα υπάρχουν ολοένα και λιγότεροι δημοσιογράφοι», τονίζει ο επικεφαλής των NYT, καθώς οι εταιρείες της ΤΝ «κλέβουν ξεδιάντροπα την πνευματική ιδιοκτησία» των ΜΜΕ.
Οι εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης «κλέβουν ξεδιάντροπα την πνευματική ιδιοκτησία» των μέσων ενημέρωσης, γεγονός που θα οδηγήσει σε έναν κόσμο με «ακόμη λιγότερους δημοσιογράφους», υποστήριξε χθες Δευτέρα ο επικεφαλής της αμερικανικής εφημερίδας New York Times, Αρθουρ Γκρεγκ Σουλτσμπέργκερ, σε ομιλία του στο παγκόσμιο συνέδριο μέσων ενημέρωσης στη Μασσαλία (στη φωτογραφία αρχείου από βίντεο στο YouTube, επάνω, ο Αρθουρ Γκρεγκ Σουλτσμπέργκερ).
«Το επάγγελμά μας αντιμετώπισε με υπερβολική διακριτικότητα και παθητικότητα και εμφανίστηκε υπερβολικά κατακερματισμένο απέναντι στις καταχρήσεις που διαπράττονται από τις εταιρείες που καθοδηγούν την επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης», πρόσθεσε ο πρόεδρος και διευθυντής έκδοσης της έγκυρης εφημερίδας, μιλώντας σε μια κατάμεστη αίθουσα, στο Palais du Pharo.
«Αδίστακτη κλοπή της πνευματικής ιδιοκτησίας, σε κλίμακα άνευ προηγουμένου»
Ο Αρθουρ Γκρεγκ Σουλτσμπέργκερ, η εταιρεία του οποίου έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον της OpenAI, δημιουργού του ChatGPT, εξαπέλυσε ένα «κατηγορώ» εναντίον αυτών των εταιρειών απευθυνόμενος σε διευθυντές εφημερίδων από όλον τον κόσμο, οι οποίοι συμμετέχουν στο 77ο παγκόσμιο συνέδριο της Παγκόσμιας Ενωσης Εκδοτών Ειδήσεων (WAN-IFRA).
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης ασκούν «υπερβολική επιρροή στα δεδομένα και την προσοχή μας» αλλά «αποτυγχάνουν σε ό,τι αφορά τη θεμελιώδη ευθύνη που απορρέει από αυτήν τη δύναμη: να εγγυώνται στο κοινό την πρόσβαση σε αξιόπιστες πληροφορίες και ειδήσεις».
Το κύριο «αμάρτημα» των προϊόντων τους; «Η αδίστακτη κλοπή της πνευματικής ιδιοκτησίας, σε κλίμακα άνευ προηγουμένου», συνέχισε.
«Οι κολοσσοί της τεχνολογίας λεηλατούν τους ενημερωτικούς ιστοτόπους χωρίς την έγκρισή τους και χωρίς να τους αποζημιώνουν.
«Κλεμμένα περιεχόμενα»
Ιδιοποιούνται τα κλεμμένα περιεχόμενα, σαν να ήταν αυτοί οι συγγραφείς, στερώντας τους έτσι από αναγνώστες και έσοδα», επέμεινε.
«Ως αποτέλεσμα, οδεύουμε σε ένα μέλλον όπου θα υπάρχουν ολοένα και λιγότεροι δημοσιογράφοι για να κάνουν μια δαπανηρή και δύσκολη δουλειά, το ερευνητικό ρεπορτάζ», προειδοποίησε, καταχειροκροτούμενος ο Σουλτσμπέργκερ.
Το συνέδριο, που θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, οργανώνεται σε συνεργασία με τη CMA Media, τον μιντιακό βραχίονα της ναυτιλιακής εταιρείας CMA CGM που εδρεύει στη Μασσαλία.
Πηγή: ΑΠΕ
- Η εξέγερση στο Λβιβ της Ουκρανίας εναντίον των στρατολογητών
- Ισπανία: Στους 12 οι νεκροί από τη δασική πυρκαγιά στην Αλμερία
- Βενεζουέλα: Νέος βαρύτερος απολογισμός για τα θύματα του διπλού φονικού σεισμού
- Ιράν: Ενταφιάστηκε ο Αλί Χαμενεΐ απουσία του γιου και διαδόχου του Μοτζταμπά
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)
























![Πτώση ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε η αντιπρόεδρος της Ζάμπιας – Ποια η κατάστασή της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/zambia2-315x220.jpg)






































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442