Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρουμπινί: Έρχεται «αποκάλυψη» στον τομέα των cryptos λόγω SEC

Ρουμπινί: Έρχεται «αποκάλυψη» στον τομέα των cryptos λόγω SEC

Προς επιβολή κανόνων στη ανεξέλεγκτη βιομηχανία

Νέες δραματικές προειδοποιήσεις για μια «αποκάλυψη» στη βιομηχανία των cryptos απηύθυνε την Πέμπτη ο Νουριέλ Ρουμπινί. Ο γνωστός οικονομολόγος, γνωστός ως Dr. Doom για τις κατά κανόνα απαισιόδοξες προβλέψεις του, σε tweet του την Πέμπτη προειδοποίησε ότι έρχεται η ώρα της κρίσης για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, λόγω της διαφαινόμενης επιβολής ρυθμιστικών κανόνων στην ανεξέλεγκτη έως σήμερα βιομηχανία.

Συγκεκριμένα, επικαλέστηκε τις πρόσφατες αναφορές που θέλουν τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), Γκάρι Γκένσλερ, να αναζητά περισσότερη χρηματοδότηση για την επιτήρηση των κινήσεων στον κλάδο.

Το tweet του Ρουμπινί

«Επιτέλους η SEC θα έχει τη [χρηματοδότηση] για να κυνηγήσει όλους τους κρυπτο – και άλλους – απατεώνες», έγραψε. «Η αποκάλυψη στον τομέα των cryptos έρχεται!»

Τι ζητά ο πρόεδρος της SEC

Ο πρόεδρος της SEC ζήτησε να εγκριθεί για την Επιτροπή προϋπολογισμός ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2024, καθώς η τεχνολογία «μετασχηματίζει ταχύτατα τις αγορές και τα επιχειρηματικά μας μοντέλα», γεγονός που απαιτεί «νέα εργαλεία, τεχνογνωσία και πόρους». Ωστόσο δεν θα κατευθυνθεί το σύνολο των κονδυλίων αυτό στην παρακολούθηση των κινήσεων στον τομέα των cryptos, αλλά και σε τομείς όπως οι ηλεκτρονικές συναλλαγές και η τεχνητή νοημοσύνη.

«Έχουμε δει την Άγρια Δύση των αγορών κρυπτογράφησης, γεμάτη παραβατικότητα, όπου οι επενδυτές έχουν θέσει σε κίνδυνο σκληρά κερδισμένα περιουσιακά στοιχεία σε μια άκρως κερδοσκοπική κατηγορία περιουσιακών στοιχείων», ανέφερε την Πέμπτη ο πρόεδρος της SEC. «Μια τέτοια ανάπτυξη και ταχεία αλλαγή σημαίνει επίσης περισσότερες δυνατότητες για παραβάσεις».

«Όπως ο αστυνομικός στο δρόμο, πρέπει να είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στις κινήσεις των κακοποιών. Έτσι, είναι λογικό η SEC να μεγαλώνει μαζί με την επέκταση και την αυξημένη πολυπλοκότητα των κεφαλαιαγορών», πρόσθεσε ο Γκένσλερ.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024